Viktor Vereš: Podporuji USA

08.12.2015 20:21

Vyjádřit podporu USA (nyní ironicky označovaným dle českého názvu SSA), kritizovaným za násilné zavádění demokracie (opět ironicky demokracie = "deme okrást i je" ...), kdy jsou do „demokratizovaných“ zemí dosazování k vládě zločinci jako Ahmad Šalabí, od kterého se USA nechaly přesvědčit k invazi do Iráku bez mandátu OSN , je nyní náročné.

Viktor Vereš: Podporuji USA
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Množství prosperujících zemí, kde bylo de facto západem zavedeno, za pomoc místních lehce zmanipulovatelných studentů a náboženských fanatiků, masové umírání dětí hlady, krutý náboženský středověk a cholera (cca 2500 případů v Iráku – brzy ji s běženci budeme mít tady), je odstrašující.

Přesto věřím, že se karta obrací. Vítězící republikánský kandidát Donald Trump nehraje hloupou a sebevražednou písničku politické korektnosti a vyzval k zákazu vstupu muslimů (i turistů) do USA, to je dle mého názoru přehnané, ale důkladná kontrola a prověřování podezřelých, na místo plošného sledování všech  je jistě na místě a povede k úsporám, které jsou potřebné k nastartování rozvoje USA.

Rozvoj USA investicemi do infrastruktury a vědy by vrátil USA nejen ekonomickou moc, ale také obdiv celého světa, který Amerika získávala např. lety na měsíc, raketoplány nebo významnými objevy na poli medicíny.  

Je potřebné, aby Amerika poctivě vyhodnotila silovou politiku jako neúspěšnou a vrhla prostředky, které nyní promrhává na armádu, na obory s multiplikačním efektem – již zmíněná infrastruktura, věda, zdravotnictví. Myslím, že si USA stále ještě plně neuvědomují, kolik užitečné práce pro rozvoj USA by mohli udělat vojáci a vojačky, které naopak musí USA platit. Náklady na provoz zahraničních vojenských základen přispívají zahraničním ekonomikám a potápějí ekonomiku USA a životní úroveň Američanů. Transformace musí být provedena tak, aby na ní vydělali všechny americké firmy – zvláště ty, které přijdou o zakázky pro armádu, musí dostat ještě větší zakázky např. síť rychlých železnic, nové mosty apod.

Ještě větší nadějí je kandidát Demokratické strany Bernie Sanders, který chce z chudnoucích Američanů udělat bohaté Skandinávce. Pravicová teorie je krásná a bohatí se neradi dělí o zisky, ale právě příklad Skandinávie ukazuje, že jen dobře živená a spokojená kráva dává hodně kvalitního mléka. Vystresování při absenci sociálních jistot vede k násilí, sebevraždám a zkracujícímu se věku dožití - tudíž nevyužití plného pracovního potenciálu člověka, k nechuti věnovat se věcem veřejným – tudíž nárůstu mafií a zločinnosti. Záviděníhodný růst životní úrovně v komunisticko – kapitalistické Číně a naopak pokles životní úrovně v podobně bohatých zemích s ryzím kapitalismem, nutí i fanatiky volného kapitalizmu k odmítnutí pravicových klišé, které se naopak stávají záminkou pro mafiánské ovládání společnosti (zájmy mafií převádějících uprchlíky) nebo bolševické přerozdělování lidí (kvóty)a majetku (dotace) viz EU.

T. G. Masaryk říkal, že státy se udržují těmi ideály, z nichž se zrodily. Otcové zakladatelé založili USA na skvělých základech, které udělaly z USA nejúspěšnější stát na světě. Obnovení důvěry v demokracii, rovnost a solidaritu udělá z USA opět nejúspěšnější a nejobdivovanější zemi a na této cestě USA podporuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…