Viktor Vereš: Překvapivě snadné a dostupné surfování v Surf Aréně Letňany

01.04.2017 21:40

Nejprve, co mne přimělo Surf Arénu vyzkoušet.

Viktor Vereš: Překvapivě snadné a dostupné surfování v Surf Aréně Letňany
Foto: Surf Arena
Popisek: Surf Arena

Narazil jsem na zajímavou otázku: Kolik životů plánujete prožít?

Tato otázka naráží na naše odsouvání zajímavých aktivit pod záminkou málo času, energie, peněz…Ve skutečnosti zajímavé aktivity nám dávají elán a energii, kdy potom naopak zvládneme více věcí v kratším času. A navíc, jednou v domově důchodců/LDN či před vnoučaty budeme mít alespoň na co vzpomínat :-).

Během absolvování úvodní instruktáže člověk získal respekt, voda se pod vámi řítí rychlostí až 60km/h. Nicméně mně se zdá, že s vodou problém není, ta vás vcelku příjemně odnese nahoru na rovinu, kde není problém vstát. Pozor je třeba si dát při pádech, aby člověk nešikovně neupadl, podobně jako na ledě.  Hlavně, když začnete cítit únavu, pusťte další a odpočiňte si, ať nespadnete špatně.

Při pádu je potřeba co nejdříve a nejrychleji pokrčit nohy v kolenou, aby pád byl z co nejnižší výšky a padat do klubíčka, aby si člověk něco nenarazil. Není ale třeba se bát - povrch, po kterém se jezdí, je měkký podobně jako žíněnka.

Po vyfasování neoprenů jsem se divil, že neopren jde tak špatně obléci, chyba byla, že jsem si jej zkoušel obléci zipem dopředu :-).

První půl hodinu jsme strávili s bodyboardem (surfovací deskou cca 1x 0,5m). To bylo velmi jednoduché – kam jste zatlačili loktem/kolenem tam prkno jelo. Takže jsme s kolegy brzo začali zkoušet různé otočky  - převalení přes záda vcelku snadné, otočka vkleče se nám nepovedla, ačkoliv instruktor radil, co mohl a další prvky. Pozor na instruktory snaží se vás shodit míčem hozeným šikovně pod bodyboard! :-)

Potom jsme přešli na surfové prkno. Bylo velmi příjemné, že nastoupit nám pomohli a zpočátku nás přidržovali instruktoři/instruktorky, tím odpadly prvotní pády a obavy.


Kdopak by se bál, když jej drží krásná instruktorka, Foto: Surfarena.cz

Prkno podobně jako snowboard samo automaticky vyrovnává naklonění a tím do značné míry brání pádu. Takže naprostá většina klientů je schopna surfovat již na první hodině.

Více legrace si při surfování užijete, když jdete s kamarády, ale není to vůbec nutné.

Nakonec jsem si dal teplou sprchu, jak mi poradila instruktorka, zhodnotil, jak surfování šlo v kavárně s výhledem na vlnu. Už můžete „znalecky“ hodnotit výkony ostatních :-).

Ale nebylo vše úplně dokonalé, instruktorky mohli mít ještě slušivější neopreny :-).

Cena za hodinu je se slevou již od 645Kč – za to se na hodinu podělíte o hračku za 90 miliónů, půjčí vám vypraný neopren a různá surfovací prkna, starají se o vás milé a šikovné instruktorky nebo instruktoři, nahrají Vám na flešku vaše jízdy a nakonec, případně i na začátku, se příjemně vyhřejete  v teplé sprše :-).

Surf Aréna  voucher na 5 hodin jízdy mimo špičku stojí  3790Kč na kartu alive.cz je sleva 15% (na ISIC 20%) , pro jednoduchost cenu za kartu zanedbám (jednorázová platba, která se zaplatí na jiných slevách) a budu počítat s 15% slevou, takže hodina jízdy vychází na 645Kč (voucher může být čerpán 5 osobami současně (5 lidí přijde společně si zajezdit) či postupně (jeden člověk přijde 5 krát) nebo v libovolné kombinaci, takže by neměl být problém se o hodiny s kamarády podělit).

Tak jak jste se rozhodli:

Užijete si příjemnou legraci a adrenalin v tomto životě, nebo až v příštím?

Pokud v tomto životě - jděte na surfarena.cz, pod REZERVACE zjistěte, zda můžete mimo špičku – off peak – cca ½ cena.

A pod SURFUJ objednejte 5 hodin jízdy mimo špičku :-).

P.S. Všechny mé pády ve stylu grotesky jsou níže.

P.S. 2. Že si to můžete užívat už při první hodině vidíte níže, ale to pro vás bude nuda, tam nepadám :-).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…