Vít Klíma: Nechtěný výsledek voleb - Babišovy milice?

10.10.2016 21:30

Kde jsou zlaté časy třídního boje, kdy hlasy ve volbách byly předem - ideově - jasně vyhraněné. Dělnictvo automaticky dávalo své hlasy dělnickým stranám a podnikatelé, páni továrníci a bankéři konzervativcům. Dnes aby jeden zaplakal; jak jednotlivci, tak i politické strany jsou sociálně neukotvení a třídní boj nahradily marketingové agentury.

Vít Klíma: Nechtěný výsledek voleb - Babišovy milice?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Kdo má více peněz, najme si lepší agenturu, a tím má i větší šanci na vítězství. Mediální odborníci tvrdí, že Andrej Babiš má ty nejlepší kreativce, takže zřejmě oprávněně v těchto volbách výrazně uspěl.

Taktika byla jednoduchá – „strany jsou pro straníky a hnutí pro všechny“ s níž ANO dokonale „vyluxovalo“ neukotvené voliče ostatním stranám a s převahou zvítězilo. Drápkem se tak zachytilo jak v krajích, tak s největší pravděpodobností i v Senátu. Babišovým dalším cílem, bude v následujících parlamentních volbách získat pozici premiéra. V čem je problém? Peníze dělají moc a moc dělá peníze. Určitě nebude chtít premiérskou funkci – bez boje - opustit, když už do své politické kariéry tolik neinvestoval. Nevěřím, že neplánuje dlouhodobé vládnutí, čímž míním delší než dvě volební období, kdy se politik zákonitě „okouká“ a většinou bývá vyměněn.

V tisku (Právo, 8. října 2016) se už objevily zprávy o záměru Andreje Babiše vložit svůj majetek do nějakého svěřeneckého fondu, což jen potvrzuje, že skutečně chce vládnout dlouhodobě. Je to chytré řešení, protože, pokud by Agrofert a další své firmy převedl do fondu, k veřejným penězům by měl přístup dál. Nový fond by podle něj mohl fungovat podobně jako jeho dosavadní investiční fond Hartenberg, který nakupuje a spravuje zdravotnická zařízení, například síť klinik pro umělé oplodňování. „Je spravován nezávisle na mně. Mám podíl na majetku, ve správcovské firmě jsou akcionáři pan Jozef Janov a pan Libor Němeček. Fond je řízen panem Janovem a jeho týmem. Co a za kolik kupují, je čistě na nich. Já mám právo veta pro případ, že by se mi nějaké jejich investice nebo obchod nelíbily,“ vysvětlil pro Právo Andrej Babiš.

Z historie víme, že chce-li někdo vládnout dlouhodobě, jeho politická strana musí mít vlastní ozbrojenou složku. Měli ji českoslovenští komunisté v podobě Lidových milicí, měl ji i Stalin, Hitler a dnes ji má například Putin či Lukašenko. Samozřejmě, že si ji bude muset zřídit i Andrej Babiš. Není to nic úkorného proti němu, je to prostě holá nutnost - stručně řečeno - nutná podmínka k dlouhodobému vládnutí! Historie ukázala, že bez ozbrojené složky zastrašit protivníky nelze!

Andreji Babišovi tuto úlohu ulehčuje stávající invaze muslimů do Evropy. Může při ANO jednoduše zřídit vojenské zálohy a nechat si je u Martina Stropnického vycvičit. Získá tak dobře organizovanou a vycvičenou „ocelovou pěst“ své strany. A má vyhráno …

Ostatním politickým stranám žádný „Lex Babiš II“ nepomůže, protože oficiálně bude armádní záloha ANO vedená pod Českou armádou, kterou politicky řídí ministr ANO. Obsadí-li Andrej Babiš v parlamentních volbách svým člověkem i post ministra vnitra, může - opět v rámci boje proti muslimské invazi - obnovit i Vojska ministerstva vnitra a bude vymalováno! Nu, máme se ještě na co těšit! Může být ještě hodně veselo! ČR se tak klidně může stát rodinnou firmou se vším všudy, včetně následníka.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla