Vít Klíma: Plynové či ostré zbraně do kabelky? (III. pokračování)

10.08.2016 21:10

Reakce na diskusi čtenářů

Vít Klíma: Plynové či ostré zbraně do kabelky? (III. pokračování)
Foto: pixabay.com
Popisek: Zbraň - ilustrační foto

Čtenář, vystupující pod nickem Analytik, mi v diskusi k II. dílu na Aktualne.cz, napsal: „Jako střelec s dvacetiletou praxí mohu dát čtenářům jedinou radu. Nespoléhejte na ministerstvo vnitra ani obrany a už vůbec ne na vládu. V současné době nabízí náš trh široký sortiment plynových zbraní, bez zbrojního průkazu, v ceně pod 3 000 Kč, včetně munice s lhůtou dodání do 3 pracovních dnů. Tyto zbraně jsou do posledního okamžiku zaměnitelné s reálnými zbraněmi a mají stejné pole působnosti jako brokovnice. Bez míření vyřadí na pár hodin hned několik protivníků. Pokud dojde munice, poslouží alespoň k zastrašení a pak i jako tupý předmět k eliminaci protivníka“.

Laskavým čtenářům, kteří se chtějí více dozvědět o plynových zbraních, doporučuji shlédnout zajímavé video „Plynové pistole“ z produkce Stream.cz Link (ZDE)

Zajímavou diskusi na téma využití plynových zbraní jsem našel na stránkách Zpovednice.cz. Dočetl jsem se tam mj.: Plynovka je blbost. Nikdy nevíš, jestli nemá Tvůj protivník ostrou. A ve chvíli, kdy na něj tuhle srandu vytáhneš, má plné právo Tě smáznout. Bloger, vystupující v naší diskusi pod nickem Fyzik tuto výtku potvrzuje slovy: Jako střelec s dvacetiletou praxí musíte vědět, že plynovky jsou dost ošemetné. Jednak vybízejí k tasení normální palné zbraně a dále jsou jen obtížně použitelné při větrném počasí. To už je lepší tekutá střela (ZDE, doplněno autorem), nebo teleskopický obušek (ZDE, doplněno autorem). Pokud se někdo necítí bezpečně, měl by místo plynového revolveru nosit klasický revolver, řekněme ráže 0.38 Special. Je rozumnější investovat do zbraně, než se smířit se zásadními nedostatky plynovek. Zajímavá replika na tuto připomínku ihned přišla od Analytika: Za standardních podmínek máte pravdu. Kdysi jsem koupil nový revolver 0.38 Speciál za necelé 2 000 Kčs. Dnes bych musel vyklopit pár tisícovek za zbrojní průkaz a po několika měsících čekání vypláznout nejméně 10 000 Kč za zbraň a munici a ještě čekat, zda mi ji EU nezabaví. Munice do skutečného revolveru je také dražší a proti větší skupince útočníků málo účinná, a to i pro trénovaného střelce. Plynovky sice mají řadu nevýhod, ale pozitiva převažují – netřeba přesně mířit, a přesto je zásah kolektivní. A teď babo raď …

Síla subjektivního pocitu rozhoduje

V prodejně Zbrojovky Uherský Brod v Praze mi potvrdili, že o výběru zbraně rozhoduje na prvním místě subjektivní pocit kupujícího, v jaké míře mu ta která zbraň poskytuje pocit ochrany a bezpečí. Teprve na dalších místech, podle jejich vyjádření, stojí technické parametry, administrativní nároky a pořizovací cena.

Subjektivní pocit ohrožení bude rozhodovat v konečné instanci i o tom, zda se jedinec rozhodne ozbrojit či nikoliv. Racionální argumenty proti ozbrojování tu postrádají smysl, což ukázala diskuse k I. i II. dílu. Výslechy zajatých teroristů jasně ukazují, že ani Čechy ani Slovensko nejsou v jejich hledáčku, na rozdíl od Francie, Anglie, Německa, Belgie a Ruska, okrajově pak Rakouska a Španělska. Slovanský původ (kromě Rusů) a skutečnost, že nás teroristé k Západu neřadí, nás chrání mnohem lépe než jakákoliv pistole. Naopak židovský původ je tu více než na škodu.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…