Vladimír Dlouhý: Na politikaření nemá naše ekonomika prostor

20.02.2021 13:21

Hospodářská komora odmítá politikaření v době schvalování nového stavebního zákona. Reaguje tak na mediální prohlášení Svazu měst a obcí ČR, které navrhuje odložení projednávání této klíčové legislativy po letošních sněmovních volbách.

Vladimír Dlouhý: Na politikaření nemá naše ekonomika prostor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý

Komora takový krok považuje za hazard s českou ekonomikou, která pro rychlé zotavení po koronakrizi potřebuje mimo jiné právě pružnou a efektivní stavební legislativu.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

„Takto zásadní norma pro celou zemi nemůže být zneužívána pro politikaření a individuální zájmy politiků nebo jakýchkoliv organizací. V sázce je udržitelnost našeho hospodářství v současné těžké době. Česká republika potřebuje nový a kvalitní stavební zákon co nejdříve. Nehledě na to, že s novou politickou reprezentací hrozí návrat celé rekodifikace na začátek. Celá dosavadní tvrdá práce stovek lidí by tak přišla vniveč,“ varuje prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Rekodifikace stavebního práva se připravuje nepřetržitě od roku 2017 a i díky odbornému zapojení Hospodářské komory se harmonogram přijetí a platnosti stavebního zákona zkrátil o tři roky.

Výtky, které ve svém prohlášení Svaz měst a obcí ČR uvádí, považuje Hospodářská komora za neodůvodněné a nepravdivé. „Navíc ani podle dostupných informací nejsou názory zástupců municipalit jednotné. Hospodářská komora eviduje celou řadu podporujících vyjádření, a to i ze strany některých měst a obcí, aby nebyl proces rekodifikace jakkoliv prodlužován. Za nás tedy platí heslo: Dokončit včas!“ uzavírá Dlouhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka