Vladimír Dolejš: Potenciál cestovního ruchu je podstatně vyšší

17.02.2017 12:28

Asociace cestovních kanceláří ČR po odstoupení z funkce tehdejšího předsedy uspořádala mimořádné Valné shromáždění ACK ČR, na kterém si členové do svého čela zvolili nového předsedu. V čele Asociace tak nově stojí JUDr. Vladimír Dolejš z DC SERVICE s.r.o., který po deseti letech vystřídal Viliama Siveka. Nový předseda se chce zaměřit zejména na další rozvoj, ochranu a prosazování zájmů oboru cestovního ruchu jednotlivých cestovních kanceláří a agentur - členů ACK ČR.

Vladimír Dolejš: Potenciál cestovního ruchu je podstatně vyšší
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Mezi prvními počiny, za kterými stojí, patří rozšíření nabídky výhodných vystavovatelských cen u domácích i zahraničních veletrhů cestovního ruchu či vznik nové, ambiciózní PR and marketing komise ACK ČR. Za další, velmi podstatnou část činnosti ACK ČR, považuje záštitu českých podnikatelů v cestovním ruchu v oblasti oborové legislativy a jejích novel, v současnosti zejména v předmětu  zabývající se současnou transpozicí evropské směrnice o cestovním ruchu do legislativy České republiky.

Vladimír Dolejš mimo jiné přímo po svém zvolení mimo jiné řekl: „ je třeba si uvědomit, že cestovní ruch přináší ročně České republice více než 100 miliard Kč příjmů do státního rozpočtu, podílí se tak cca 3% na HDP a přibližně 5% na celkové zaměstnanosti našeho státu. Jsem přesvědčen, že přestože to jsou slušná čísla, je potenciál oboru cestovního ruchu v tomto směru podstatně vyšší – pro srovnání např. v sousedním Rakousku se cestovní ruch podílí skoro 12% na HDP a skoro 13% na celkové zaměstnanosti. Je nasnadě, že budoucí hospodářský růst jednotlivých oborů lze v budoucnu očekávat právě a především v oblasti služeb. Je důležité, aby se cestovní ruch a s ním spojená široká oblast dalších služeb rozvíjela i v oblastech, kde je takový rozvoj slabý a tam, kde se tak doposud neděje. Stejně tak je důležitý rozvoj spolupráce v cestovním ruchu s ostatními státy.

Členská základna si dále jednomyslně zvolila za svou místopředsedkyni Lenku Vikovou z CANARIA TRAVEL, spol. s r.o. a za dalšího člena představenstva RNDr. Ladislava Havla z Ciao…, cestovní kancelář, s.r.o. Valné Shromáždění taktéž schválilo kooptaci Mgr. Simony Fischerové z cestovní kanceláře FISCHER, a.s. a JUDr. Jana Koláčného z cestovní kanceláře Čedok a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…