Vladimír Franta: Rusko pasivní v Sýrii nebylo, „Pancíř -S“ likvidoval Trumpovy chytré „Wundevaffen“

19.04.2018 7:34

[diržís‘ karóva, | za štát ajóva] (sovětský citát)* Už i na videích v YouTube je vidět, kterak jsou americké Tomahawky zasahovány syrskou protivzdušnou obranou.

Vladimír Franta: Rusko pasivní v Sýrii nebylo, „Pancíř -S“ likvidoval Trumpovy chytré „Wundevaffen“
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Jelikož jsme vystaveni nevídané masáži mohutné dezinformační kampaně zejména ze strany západních médií (viz fars s „mrtvou kočkou Borise Johnsona“), a jelikož Američané přispěchali s tvrzením o jejich zdárném výpadu Tomahawky proti Sýrii, jejž označili za dokonale splněnou misi („mission accomplished“), zdálo se zpočátku, že Rusko svoji podporu legitimně zvoleného Asada nezvládlo či nezvládá. Mezitím však na povrch prosáklo několik protichůdných informací i poměrně objektivních faktů, které svědčí spíše o pravém opaku. Rusko svoji roli zvládá a dnes (17. 04. 2018) Sergej Lavrov – současně s Trumpovým oznámením o pozastavení dalších protiruských sankcí (!) – pro BBC prohlásil, že do Sýrie („highly likely“) poputují ruské systémy S-300. Američané předtím byli naléhali na Putina, aby tyto moderní zbraňové systémy Asadovu režimu nenabízel. S-300 jsou určeny k sestřelování aerobalistických platforem, z nichž jsou odpalovány křídlaté rakety („cruising missiles“) s plochou dráhou letu typu „Tomahawk“. Good job, poor „Danny Boy“! Podle Rusů syrská PVO sestřelila 71 „koaličních“ raket ze 103 vypálených. Syrská PVO k tomu použila o něco větší počet „antiraket“, než kolik vypálila tzv. koalice v rámci svého „joint strike“. Obrázek 1 ilustruje statistiku, kterou kanálu BBC potvrdil v interview i Sergej Lavrov, když připomněl, že 2/3 koaličních raket byly Syřany sestřeleny. Ukázku z interview viz níže:

Obr. 1

Na obrázku 1 je dokonale vidět, proti kolika cílům byl směřován koaliční útok: Duwali; Dumayr; Blai; Shayrat; Mezzeh; Homs; Barzeh. Američané zřejmě neříkají celou pravdu, když tvrdí, že útočili všehovšudy na tři objekty. Jako demonstrační obrázek jsme viděli tři zničené domy. Pokud koalice vypálila 103 rakety s plochou dráhou letu „na tři domy“, potom celý útok vypadá nesmyslně ze dvou důvodů. 1) Že by Trumpovy chytré „Wundervaffen“ byly tak málo účinné? 2) Z ruského generálního štábu se ozývá, že by potřebovali k dosažení stejného cíle minimum analogických střel, bez ohledu na to, dle které metodiky by se rozhodli těmito zbraněmi srovnávat se zemí tyto stejné cíle.

Obrázek 1 ilustruje, že se koalice vedená Američany snažila zasáhnout hlavně syrská letiště. Toť se však nezdařilo, veškeré křídlaté střely mířící na aerodromy byly ... [na padľótě] – při přiblížení ... [pěrěchváčeny] – zachyceny, načež ... [zbíty] – sestřeleny. Koaliční střely byly neutralizovány prostředky syrské PVO využívající stařičké ještě sovětské techniky ze 60. let XX. století, a to za informační součinnosti ruské armády dislokované v Latkaii a Hmímím. Jedním slovem „good job“, Ameriko! Palec nahoru. Kolik tento ohňostroj tak asi stál?

Rusko pasivní v Sýrii nebylo: „Pancíř-S“ (???????-?) likvidoval Trumpovy chytré „Wundevaffen“

Obr. 2

Obrázek 2 dostatečně dobře ukazuje, že krom staré sovětské techniky byl k obraně syrského území přece jen použit i moderní komplex „Pancíř-S“. Jedná se o zajímavý systém, který je možné montovat na šasi vojenských nákladních vozů, na platformy pásových vozidel i jako stacionární segment palubní výzbroje válečných lodí. Křest ohněm Pancíře-S dopadl podle všeho výborně. Tento systém, jak je vidět, se z dvaceti pěti vypálených střel plnou třiadvacítkou z nich skvěle trefil; čili třiadvacítka Trumpových Tomahawků se poroučela k zemi dříve, než zasáhla cíle. Pancíř-S (Pancir-S) je unikátní tím, že může pálit ze spárovaných kanónů (ráže 30 mm) i vystřelovat rakety za pohybu, není nezbytně nutné zastavit a uvést vozidlo do stabilizované pozice. Kadence kanónů činí 5000 střel za minutu, čili Pancíř-S doslova pálí rychleji, než byste řekli „ta-ta-ta-ta-ta“. Podobu Pančíře-S vizte na níže přiložených ilustračních záběrech:

Obr. 3, obr. 4, obr. 5

 

 

 

Pravou povahu Britů, koaličních spojenců USA, že by vyjádřili ve své době již W. Churchill a Ch. Dickens? Kdo je tu tedy agresivní? Snad ne jen ty Pancíře-S?

Obr. 6, obr. 7

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill: “I am strongly in favor of using poisoned gas against uncivilized tribes. The moral effect should be so good that the loss of life should be reduced to a minimum. It is not necessary to use only the most deadly gasses: gasses can be used which cause great inconvenience and would spread a lively terror and yet would leave no serious permanent effects on most of those affected…”
(War Office Memorandum of May 12, 1919)

Česká mutace: “Jsem zcela pro to, aby se používal otravný plyn proti barbarským kmenům. Díky psychologickému efektu tak bude moci být dosaženo minimálních ztrát na životech (!) Tudíž není nutno přikročit k užití těch nejvíce smrtících plynů. Plyny lze nasadit právě tak, aby způsobovaly spíše nepohodlí, aby šířený teror nakonec nezpůsoboval žádné trvalé závažné následky osobám těmto plynům vystavených…”

V reakci na povstání proti britské koloniální nadvládě roku 1857 Charles Dickens ve svých dopisech napsal: „I wish I were the Commander in Chief in India [...] I should do my utmost to exterminate the Race upon whom the stain of the late cruelties rested […] to blot it out of mankind and raze it off the face of the earth.”

Česká mutace: „Kdybych byl vrchním velitelem v Indii […], udělal bych vše, abych zničil tuhle rasu, aby nezůstalo stopy po její krutosti (Indové povstali proti britské koloniální nadvládě, pozn.), osvobodil bych od této rasy lidstvo tak, že bych ji vymazal z povrchu zemského.“

Nechávám laskavě na čtenáři, co se rozhodne (krom o těch „Rusácích“) si také o Anglosasech myslet.

Nyní na závěr trochu rekapitulace oné pozoruhodné západní hatmatilky („gibberish“), která udává světu trend, morálku, vkus a pravdu. Jedná se o nadsázku, přesto přejeme příjemný poslech a dobrou kulturní zábavu

*překlad sovětského citátu z dob N. S. Chruščeva: „Drž se, krávo, státu Iowa!“

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinamiPublikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…