Vladimír Kuchař: Za tohle si vás platíme? Měli byste se stydět a chodit kanály

23.12.2016 12:26

Neomarxističtí sociální inženýři z Žít Brno se posunuli na další level. Chtějí diktovat soukromým firmám, za kolik mají prodávat své služby. Místo toho, aby dělali práci, kterou mají dělat.

Vladimír Kuchař: Za tohle si vás platíme? Měli byste se stydět a chodit kanály
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Může pár bolševických politiků v dnešní době diktovat soukromým firmám za kolik mají prodávat své služby?

Neomarxistické hnutí Žít Brno si evidentně myslí že ano. Využilo toho, že je aktuálně u moci v největší brněnské čtvrti Brno-střed a jménem všech jejích obyvatel vyzvalo tuzemské mobilní operátory, aby jim snížilo tarif za volání. Argumentuje přitom tím, že ceny pro obyvatele jsou vyšší než pro firmy a vyšší než v zahraničí.

Určování cen je čistý socialismus. A ten vede k bídě

Operátoři reagovali na tento socialistický záchvat tím, že jej ignorovali. A udělali dobře. Co by přišlo příště? Diktát za kolik se má prodávat guláš? Vždyť přece v závodní jídelně ho mají za 39 Kč a v restauraci v Brně - střed za 92 Kč. A v Košicích ho mají v přepočtu za 81 Kč. To je přece nefér. Ne není. To jsou prostě zákonitosti podnikání a trhu. Firmy mají objemové slevy a náklady jsou v různých zemích jiné a jiná je také konkurence, která je určená nabídkou a poptávkou.

Samozřejmě, že toto bolševici nechápou. Jako správní sociální inženýři si myslí, že ví nejlépe, co a za kolik prodávat. A chtějí vše vlastnoručně regulovat. Kam to dospěje není těžké odhadnout. Stačí se podívat 30 let zpátky nebo dnes na Venezuelu, kde socialistická vláda zanechala takové stopy, že lidé nemají co jíst a novorozenci umírají v nemocnicích kvůli výpadkům elektřiny (viz například ZDE)

Kde berete drzost mluvit za všechny?

Nechápu, kde tato banda bolševických pomýlenců bere drzost zaštiťovat se všemi devadesáti tisíci obyvatel Brna-střed a mluvit jejich jménem. Bydlím v této městské části a o žádný tarif vyjednaný politickým nátlakem nestojím. A nestojí o to ani můj soused. A známý, co bydlí kousek dál. Nestojí o to vlastně vůbec nikdo, s kým jsem se v posledních dnech potkal a zeptal se. Lidé prostě mají své tarify, vázané na práci nebo na rodinu. A někdo má předplacenou kartu a vyhovuje mu to tak.

Politická šaráda místo skutečné práce

Žít Brno takovými politickými a mediálními šarádami odvádí pozornost od skutečné práce. Je veřejným tajemstvím, že toto hnutí zaměstnalo prakticky všechny své příznivce a známé v různých obskurních funkcích na brněnském magistrátu a radnici největší brněnské městské části.

Kolik práce však mohou udělat lidé zvyklí protloukat se různými politickými neziskovkami a žít celý život z peněz druhých?

Rezidentní parkování má dva roky zpoždění

Jako příklad katastrofální nečinnosti odpovědných politiků z Žít Brno lze uvést zavedení rezidentního parkování v Brně. To má na starosti submisivní černý pasažér bez řidičáku - náměstek pro dopravu Matěj Hollan. První zóny měly být podle dříve uvedených plánu zavedeny již v dubnu letošního roku. Nyní se spuštění odkládá nejméně do září roku 2017. (ZDE)

Přitom dobré parkování v okolí svého bydliště je to, co lidé skutečně chtějí. Nosit nákup nebo dítě od auta vzdáleného 10 minut chůze nebo 1 minutu chůze je rozdíl. Tomu se říká zvyšování kvality života. Ne tomu, že si politici zvyšují svoje ego tím, že se zviditelňují na pseudokauzách.

Převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí; Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…