Vladimír Novotný: Trh s nemovitostmi pro nás byl velkou neznámou

20.08.2017 20:27

Při prodeji nemovitosti jsme se obrátili na odborníky a vyplatilo se nám to.

Vladimír Novotný: Trh s nemovitostmi pro nás byl velkou neznámou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

Manželka vlastnila na půl se švagrem byt v jednom panelovém domě na okraji Prahy. Ačkoliv jsme si tenkrát mysleli, jak je to super, že zdědili právě byt po poměrně movitých prarodičích. Nicméně čas ukázal, že to zas tak šťastné není. Neustále dohady a to hlavně kvůli investicím do bytu, které zkrátka byůy nutné, ale manželky bratr o tom nechtěl ani slyšet. Jednou, když manželka zase přišla s tím, že se ohledně něčeho pohádali, jsem jen tak nadhodil do placu téma týkající se prodeje bytu. Čekal jsem, že nad tím jen mávne rukou, ale ten nápad se jí líbil, i přes to, že věděla, že prodej jakékoliv nemovitosti není legrace.

Za týden jsme po našem rozhovoru jeli na rodinnou oslavu, na které byl samozřejmě i švagr. Věděl jsem, že to s ním bude chtít manželka řešit. Nechodila dlouho okolo horké kaše a ihned se s ním podělila o náš zajímavý nápad. Vypadalo to, že na toto řešení celé naší situace čekal jako na smilování.  Nikdo z nás se však moc dobře neorientuje na trhu s nemovitostmi. Každopádně manželky bratr se rozhodl vzít to do svých rukou a kontaktovat odborníky. To mě trošku zaskočilo, ale byl jsem rád, že s tím nebudeme mít starost.

Než jsme se nadáli, jela manželka se švagrem na schůzku do realitní kanceláře, která se specializuje konkrétně na prodej bytů v Praze. Oba dva byli velmi nadšení ihned z prvního setkání a dohodli se na budoucí spolupráci. Já jsem nikdy dříve dobré zkušenosti s takovými zprostředkovatelskými službami neměl. Teď jsem byl však velmi překvapen. Vše proběhlo velmi hladce od začátku až do konce. Nemuseli jsme se absolutně o nic starat. Zajistili profesionální pořízení fotografií nemovitosti, inzeráty, schůzky se zájemci a na závěr zajistili i kupní smlouvu a veškerou administrativu s přepisem bytu.  

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…