Vladimír Pelc: Bude vláda B2 pro srandu králíkům?

06.07.2018 12:45

Druhá vláda premiéra Andreje Babiše (B2) hned zkraje šlápla do bobků. Králičích. Designovaná ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) se ukázala jako nespravedlivá.

Vladimír Pelc: Bude vláda B2 pro srandu králíkům?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhá vláda Andreje Babiše

Podle dostupných informací v obou svých diplomových pracích – v jedné o králících (v roce 2005 na zemědělské fakultě Mendelovy univerzity v Brně, kde za ni získala inženýrský titul) a ve druhé o právu (v roce 2011 na soukromé Panevropské vysoké škole v Bratislavě) - opisovala z jiných textů.

Odborníci hovoří o jasném plagiátorství. Plagiátorství je flek, který nepůjde vyčistit bez odstranění materiálu, na němž ulpěl.

Pro premiéra A. Babiše platí, že v tomto případě neexistuje dobré řešení – dobrým řešením by bylo bývalo takovou osobu na ministerské křeslo netlačit. Existují jen řešení špatná; špatná proto, že už se stalo a T. Malá ministryní je – nejhorším by bylo setrvávání T. Malé na ministerské pozici, méně horším by bylo její co nejrychlejší odvolání z této funkce; no a veřejnosti lze sdělit to víte, i mistr tesár se niekedy uťne (a doufat, že občané časem zapomenou a extempore s T. Malou budou brát jen jako veselou historku z natáčení). Prodlužování stavu, kdy T. Malá sedí na ministerské židli spravedlnosti, by znamenalo stále větší hamtání v králičích bobcích a postupem času i v lejnech větších zvířat. Čím déle tam T. Malá bude, tím více bude vláda B2 pro srandu králíkům.

T. Malá nechala ochrankou z budovy ministerstva spravedlnosti vyvést opovážlivou redaktorku ČT, která se jí chtěla zeptat, bože chraň, na ony opsané diplomky. Jak si to ta drzá redaktorka představuje, že?

Premiér A. Babiš by měl zvolit obdobný způsob řešení této záležitosti – měl by nechat z budovy ministerstva spravedlnosti vyvést pí T. Malou jako drzou osobu, která si dovolí se svou opsanou kvalifikací usednout na ministerskou židli.

Plagiátorství je totiž flek, který nejde vyčistit bez odstranění materiálu, na němž ulpěl. Některé skvrny holt vyčistit nejdou. Jen odstranit.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …