Vladimír Pelc: Herman opět lže

22.06.2016 15:31

Daniel Herman, t. č. ministr kultury ČR, na serveru Svobodné fórum v rozhovoru s redaktorem Oliverem Adámkem dne 18. 6. t. r. opět propagoval sudetoněmecké lži.

Vladimír Pelc: Herman opět lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Jaké jsou sudetoněmecké lži?

  • Odsun sudetských Němců (1945−1946) bylo „vyhnání“ československých občanů německé národnosti.
  • Odsun sudetských Němců (1945−1946) byla etnická čistka.
  • Odsun sudetských Němců (1945−1946) byl trest formou kolektivní viny.

Jaká je pravda? Z Československa nebyli odsunuti českoslovenští občané německé národnosti. Téměř žádní tu totiž nebyli. V podstatě všichni bývalí českoslovenští občané německé národnosti v tzv. Sudetech se dobrovolně po mnichovské zradě v r. 1938 (po záboru pohraničních oblastí Československa) stali občany Říše, německými občany nacistického Německa!

Odsun sudetských Němců nebylo „vyhnání“ – sudetští Němci chtěli do Říše, jejich heslem bylo zpět do Říše.

D. Herman v rozhovoru tvrdí, že se „nezkoumala ... vina či nevina, nezkoumalo se, jestli se ti lidé třeba Hitlerovi za války postavili, ale bylo to na základě etnických čistek“.

D. Herman lže: konkrétní vina jednotlivých osob posuzována byla – antifašisté mohli v Československu zůstat, a mnozí z nich též zůstali. Nešlo tedy o žádný trest formou kolektivní viny, nešlo o etnickou čistku. Jestliže většina sudetských Němců byla z Československa odsunuta, bylo to proto, že většina z nich Hitlera a nacismus podporovala.

Jaká je pravda? V Ústavním dekretu prezidenta republiky o úpravě československého státního občanství osob národnosti německé a maďarské publikovaném pod č. 33/1945 Sb. bylo jasně napsáno, že „osobám …, které prokáží, že zůstaly věrny Československé republice, nikdy se neprovinily proti národům českému a slovenskému a buď se činně zúčastnily boje za její osvobození, nebo trpěly pod nacistickým nebo fašistickým terorem, zachovává se československé státní občanství“.

D. Herman lže: D. Herman podle svých slov usiluje o obnovu kulturního dědictví. Naším kulturním dědictvím však není neonacismus, kryptonacismus, nejsou jím sudetoněmecké lži, není to přepisování historie, není to úsilí o změnu výsledků 2. světové války.

D. Herman lže: Na konci rozhovoru D. Herman tvrdil, že „že když těhotné dívce jeden z revolučních gardistů rozpáral břicho a na jejím krku oběsil miminko, které v břiše nosila, tak se mu nic nestalo, byla-li to Němka nebo Maďarka, což se skutečně dělo“. D. Herman však neuvedl žádné údaje o takovém případu. Protože se nestal. D. Herman i v tomto případě lhal.

Přítomnost je nebezpečná. Jedním z velkých vnitropolitických nebezpečí je propagace a působení sudetoněmeckých lží v naší zemi. Velmi je pro naši svobodu nebezpečné že zastánci sudetoněmeckých lží, pátá kolona kryptonacistických ladsmanšaftů, jsou nyní i členy vlády ČR.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…