Vladimír Pelc: Kladivo na demokracii

12.05.2017 11:12

Ve středu 10. 5. t.r. se Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR (PSP ČR) na 58. schůzi stala kladivem na Babiše a zejména na demokracii. Rozhodovala totiž na základě záznamů, pořízených protizákonným způsobem.

Vladimír Pelc: Kladivo na demokracii
Foto: wikipedia.org
Popisek: Upalování čarodějnic, ilustrace

Za základ svého rozhodování vzala PSP ČR nelegální audiovizuální záznamy, pořízené špionážním způsobem; záznamy ze setkání A. Babiše a novináře (jméno není podstatné). Založit uvažování či dokonce rozhodování na protizákonné skutečnosti (na nahrávkách pořízených v rozporu se zákonem), je destrukcí demokracie. Proto usnesení PSP ČR („Poslanecká sněmovna konstatuje, že místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš ve svých veřejných vystoupeních opakovaně lhal a zneužíval svá média ke kompromitaci politických soupeřů.“) je samo postaveno na lži.

Zákonodárný sbor, který má zákony společnosti dávat, a sám je má především dodržovat, se zachoval jako darebák. Poslanci, kteří se rozhodovali pod vlivem takových nahrávek, jednali jako inkvizitoři, kteří v patnáctém a pozdějších stoletích postupovali podle knihy Malleus maleficarum (česky Kladivo na čarodějnice) – určujícími pro rozhodování inkvizitorů v tehdejších čarodějnických procesech byly „důkazy“ zjištěné protizákonně. Poslanci, kteří takto rozhodovali nyní, se také stali inkvizitory.

Závěrečným usnesením naštěstí PSP ČR uvedla význam tohoto svého jednání (určitě však nevědomky, takže jde o tzv. kouzlo nechtěného) na pravou míru. „Poslanecká sněmovna konstatuje, že po diskusi na 58. schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se vládní krize nevyřešila, ale prohloubila.“ Ano; toto jednání PSP ČR ničemu pozitivnímu nepomohlo. K řešení vládní krize určitě ne. K jejímu prohloubení však ano.

Viz stenoprotokoly PSP ČR na http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/058schuz/s058049.htm

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty