Vladimír Pelc: Před bitvou je každý generál

28.11.2017 16:23

Členové soc. dem. se po volebním debaklu – ČSSD získala ve volbách do Sněmovny sedm a kousek procent hlasů voličů – začínají probouzet. Najednou. Přitom to, že nynější vedení soc. dem. ve složení Sobotka a spol. přivede tuto stranu ke krachu, bylo zřejmé po celé čtyři roky.

Vladimír Pelc: Před bitvou je každý generál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Najednou je každý druhý socdemák generálem před bitvou. Ví totiž, co budou ve straně muset udělat, aby vzlétla jako Fénix z popela. V budoucnu.

Málokdo z nich však je alespoň kaprálem po bitvě, tedy po minulých parlamentních volbách. Kaprálem, který by byl schopen pojmenovat hlavní příčinu politického krachu soc. dem. v nedávných volbách. A tak frajtři soc. dem. vykládají, že je nutné poslat do čela strany schopné a neokoukané tváře (moc jich nemáte, Sobotka svou bohoušpolitikou schopné spolustraníky jako konkurenty likvidoval; navíc pachatelé vašeho krachu budou čtyři roky strašit ve Sněmovně), oznamují, že je potřebné kriticky se podívat na inkluzi (proč jste ji schvalovali?), na tzv. protikuřácký zákon (proč jste ho schvalovali?), dále vyhlašují, že prý je nutné být tvrdší vůči A. Babišovi (to jste dělali, a byl to jeden z důvodů vašeho politického krachu), či že je nutné podporovat v prezidentských volbách M. Zemana (svojí podporou mu asi chcete ubrat hlasy voličů).

Není možné být generálem před příští bitvou, když nejste alespoň kaprálem po bitvě minulé. V soc. dem. nejsou ani kaprálové – neznají hlavní důvod svého politického srabu. A jaký je hlavní důvod jejich debaklu? Důvodem je, že ČSSD občanům v plynulých letech většinou lhala! Stačí jen telegraficky připomenout jejich servilní vztah k sudeto-neonaci organizacím, likvidaci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který se začal až příliš blížit svým vyšetřováním k Lidovému domu, dále nesplnění předvolebních slibů, kupř. že budou zdaněny církevní tzv. restituce, že bude zrušena tzv. superhrubá mzda … dále netřeba pokračovat. To jsou hlavní důvody volebního debaklu soc. dem. Všechny mají společného jmenovatele: Lež. ČSSD se stala pod vedením B. Sobotky a spol. stranou politické lži. Proto není stranou věrohodnou a je jen obtížně volitelnou.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty