Vladimír Ustyanovič: Digitalizace nebo digitální deb*lizace?

15.02.2020 9:00

V poslední dekádě je nejčastěji skloňováno slovo digitální. V 70-tých letech jsme znali pouze pojem digitální hodinky, které byly velice populární, zejména ty dovezené ze zahraničí. Nyní používaný pojem digitalizace všeho možného i nemožného, si berou do úst zejména naše nejchytřejší elity, tím myslím velice ironicky politiky.

Vladimír Ustyanovič: Digitalizace nebo digitální deb*lizace?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

Jejich komentáře používají především na televizní obrazovce zvláštní jazyk, kterému rozumí jen oni sami, aby zakryli to, že vlastně ničemu nerozumí. Poslední tunely v řádech několika desítek miliard platí daňoví poplatníci kvůli systému vyplácení sociálních dávek, za které jsou odpovědné Karla Marx Tominová a Venezuela Maláčová. Tyto dvě ne zrovna dobře duševně vybavené dámy by měly skládat účty nikoli před voliči, ale před nezávislým soudem.

Výzkumy, zejména na univerzitách ve Spojených státech, prokázaly, že děti a mladiství se učí nejlépe z psaného textu, to znamená z knih, skript a tak dále. Další výzkumy prokázaly, že přednášky jsou nedílnou součástí studia, zejména v kontaktu s vyučujícím, vnímání hlasového a optického projevu a písemného záznamu. Tyto všechny atributy byly součástí našeho bývalého školského systému na všech vysokých a středních školách. Nyní má vzdělávání charakter rychlokurzu a díky moderním technologiím vlastně ani nemusíte do školy moc chodit, stačí tak jednou za 14 dní a vše si sami najdete na internetu. Myslím tím zejména dálkové studium. Výsledky jsou tristní. Tak se nám z prodavačky stane účetní po vystudování nějaké pofiderní soukromé obchodní akademie, z další prodavačky se stane po absolvování jiné soukromé školy nezaměstnatelný expert na marketing a rozšíří řady nezaměstnaných na Úřadu práce, dokud se z evropských dotací nezaplatí nějaký jiný kurz. Tato forma dotační politiky je zhoubná a likviduje podstatu kapitalismu na základě nekonkurenceschopnosti.

Nejmarkantněji to vidíme na seniorech 70 let a výše, co jim digitalizace a chytré mobily přinesly? Týká se to především lidí, kteří pracovali v těžkých profesích, manuálně, jež mají narušenou motoriku, a také lidí se zdravotními handicapy. Tento druh seniorů používá telefon k telefonování, nepoužívá z výše uvedených důvodů žádné chytré mobily ani počítače. Nevidím žádnou tzv. papírovou alternativu pro pracující seniory - živnostníky, která by jim umožnila vydávání papírových účtenek. Další zhovadilost vidím v elektronických neschopenkách, které jsou direktivně dány a mnozí starší lékaři proto končí se svou praxí. Přitom vidíme v Německu, že to může být na volbě lékaře, včetně elektronických receptů. Takže jdeme zase svou vlastní cestou. Senioři nad 70 let, kterých je cca 300 tisíc, budou pro politiky zajímaví až pár měsíců před volbami.

Školství je jeden z nejvýnosnějších byznysů. Za prvé, školy jsou hodnoceny nikoliv podle výsledků žáků, ale podle počtu žáků. Soukromé školy, ať už střední, nebo vysoké, nechají projít kdejakého blba, aby nepřišly o dotace. Tak vidíme, že maturant udělá pět chyb ve třech slovech a to je mírné hodnocení. Naši učitelé, jako pilíř vzdělanosti, žádají vyšší a vyšší platy, přitom produkují hloupější a hloupější žáky, studenty. Z matematického hlediska je to ukázka nepřímé úměrnosti a zvráceného dotačního systému. Předpokládám, že je cílem euroelit neboli eurojelit, produkovat více blbějších studentů, které bude snazší zmanipulovat.

Jak řekl vážený profesor ekonomie Milan Zelený, informace nejsou znalosti. Proto bruselští paraziti – Evropský parlament a Evropská komise mají za cíl, aby mladí lidé fungovali pod diktátem těchto bezmozků. Úspěšnými představitelkami této garnitury jsou Věra Jourová a duševní sestra doktora Cvacha Dita Charanzová.

Vladimír Ustyanovič

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …