Vladimír Ustyanovič: Zrůdná teorie klimatického oteplování

06.04.2019 21:05

Šestnáctiletá Švédka Greta Thunbergová navržena na Nobelovu cenu za mír vyprovokovala stávky studentů, aby se politici zamysleli nad fenoménem globálního oteplování a udělali něco proti tomu. Nerozumím této výzvě, jsem asi ze staré školy.

Vladimír Ustyanovič: Zrůdná teorie klimatického oteplování
Foto: Archiv
Popisek: Země

Navrhl bych pro ty poblázněné puberťáky, aby přestali mudrovat a udělali něco užitečného. Měli by sedět ve škole a vzdělávat se, získat co nejvyšší vzdělání potažmo informace, aby se mohli vyjadřovat konkrétně k všemožným problémům. Kdyby každý z těchto studentů nebo skupina vysadili alespoň jeden strom, tak by jednotlivá města zaplavilo tisíce stromů. Doporučil bych jim taky ať tuto výsadbu stromů dělají ve svém volnu a rovněž bych viděl, že ředitele škol si nebudou hrát na stávkující korektnost a budou dělat to, za co je stát či město platí.

Není mi jasné, proč výše jmenovanou Gretu nominují na Nobelovu cenu za mír, neboť si nemyslím, že pro tuto naivní dívenku je tato parta vhodná společnost. Mohu uvést příklady držitelů Nobelovy ceny za mír, jako světoznámý terorista Jásir Arafat, bývalý prezident spojených státu Barack Obama, který nechal vybombardovat Libyi, Sýrii ve spolupráci s umírněnými teroristy takzvanou syrskou opozici proti legální vládě. Přeji Gretě, aby se do této ctihodné společnosti nedostala.

Další poblblá aktivistka, gymnaziální učitelka z Německa má originální teorii, že děti spotřebují hodně kyslíku, kterého se na planetě nedostává, proto apeluje na lidi nemějme děti, tak zachráníme naši planetu. Tak nevím, zda daná učitelka by si rovněž zasloužila Nobelovu cenu za mír nebo cenu Járy Cimrmana, protože podle její teorie, jak ji chápu, by se nerodily děti, po čase by lidstvo vymřelo a tím by nebyly války, nebyly by válečné konflikty a poblblá učitelka by mohla dostat cenu za mír, ale nevíme od koho, když lidstvo by už vymřelo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…