Vlček: Nový program odkupu vlastních akcií O2 je zklamáním

14.12.2017 13:31

Komentář BH Securities k tématu nového programu zpětného odkupu akcií O2.

Vlček: Nový program odkupu vlastních akcií O2 je zklamáním
Foto: red
Popisek: O2

Celkový limit nového programu 4 % včetně předchozího výkupu 2,75 % je spíše zklamáním, když původně chtěla firma celkově za 5 let vykoupit maximálně až 10 % svých akcií. Takto vykoupí za 4 roky celkem maximálně 4 procenta akcií. 

V rámci stávajícího programu, který běží bezmála 2 roky, firma vykoupila 2,75 % všech akcií společnosti k 8. prosinci 2017. Nový program stanovuje, že firma vykoupí celkem včetně stávajícího programu maximálně 4 % akcií běhen následujících 2 let, takže od 8. prosince 2017 na další 2 roky firma může dle nového programu vykoupit již jen 1,25 % svých akcií. To je v průměru pouze cca 0,65 % akcií ročně.

Samozřejmě, O2 může akcie vykoupit výrazně rychleji a program předčasně vyčerpat, to se může stát, ale spíše hrozí, že odkupy budou velmi pomalé a nebudou mít výraznější vliv na cenu akcií. Reálně totiž průměrný objem obchodů byl letos nižší než v roce 2015. Firma tak při zachování parametru čtvrtiny denního objemu z listopadu 2017 bude moci reálně koupit v jeden den méně akcií než doposud.

Martin Vlček
hlavní analytik 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…