Vojtěch Merunka: Otevřený dopis k článku profesora Pulce

22.12.2016 12:17

Otevřený dopis k článku profesora Radima Pulce, zveřejnému na blogu Mladé fronty Dnes

Vojtěch Merunka: Otevřený dopis k článku profesora Pulce
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Spectabilis pane rektore,
Vážený vladyko Rastislave,
Vážení členové akademického senátu a akademické obce Prešovské univerzity,
Vážený pane předsedo církevního soudu PCŠZS,

Oznamuji Vám, že pan profesor Radim Pulec (bývalý metropolita pravoslavné církve Christoforos alias Kryštof) zveřejnil na blogu Mladé fronty svůj rozhovor s anonymem uvedeným jako Jiří K., ve kterém sám sebe vykresluje jako nejvyšší mravní i vědeckou autoritu opírající se o profesorský titul z Prešova a o mně hovoří nedůstojným způsobem. Je to tento blog, prosím přečtěte si ho až do konce, protože to je zajímavé čtení, kde se autoři textu zamotávají do vlastní argumentace a mluví také o stamiliónových částkách na pozadí mocenského boje uvnitř místní pravoslavné církve (ZDE).

Vědecká činnost pana profesora Pulce je mi dobře známá a protože Bohu díky žijeme v 21. století, tak si lze snadno jeho údajně vědecké publikace vyhledat ve veřejných databázích. Proto mohu jen zopakovat svoje starší prohlášení, které zřejmě popudilo poskoky pana profesora k napsání blogu, že jeho odborná činnost je slušně řečeno: mizivá. Je mi také známo, že skutečnými autory jeho některých textů v profesorském řízení deklarovaných jako údajné vědecké publikace jsou různé ženy z okruhu jeho obdivovatelek. Jeho zahraniční doktoráty, kterými se pan profesor Pulec také chlubí, jsou ve skutečnosti čestné doktoráty z několika regionálních pravoslavných vysokých škol (např. v Bulharsku), které tyto školy obvykle udělují představitelům zahraničních církví jen za návštěvu u nich.

Morální autorita pana profesora Pulce je rovněž pochybná, protože od roku 2013 není ve výkonné funkci primase pravoslavné církve a měl dost času na očištění své církve a vyvrácení obvinění o nemanželském styku a zplození nemanželských dětí, jejich jména již byla zveřejněna. Místo toho se obklopil skupinkou svých věrných pod vedením falešného profesora Sergeje Komkova, občana Ruské federace, odkud trvale prostřednictvím internetových článků pana Komkova útočí nejen na místní československou pravoslavnou církev, ale i na ruskou církev, cařihradský Ekumenický patriarchát a další osoby. Odborné kvality pana Komkova stejně jako pana Pulce lze také snadno odhalit. Jedná se o podvodníka, který o sobě tvrdí, že je mimo jiné expertem ruské Dumy pro vzdělávání a Ruské akademie věd.

Vaše eminence vážený vladyko Rastislave a vážený pane doktore Krupico,

podávám tímto dopisem stížnost na dlouhodobé chování pana profesora Pulce k církevnímu soudu Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku.

Nejde jen o moji osobu, ale také o Vás, vážený vladyko Rastislave. Svědčím, že v minulosti, kdy jsem panu Pulcovi sloužil, jsem z jeho úst slyšel říkat stejná velmi sugestivní slova o bezbožnosti a zvrácenosti, která on nyní říká o mně, také o Vaší osobě a také o panu arcibiskupovi Jiřím Stránském. Byl jsem také osobně přítomen spiknutí pana Pulce, kdy v Athénách s pomocí pana Nikolaje Ladase (pravoslavný kněz zaměstnaný na Athénském arcibiskupství) obstarával kompromitující materiály na pana arcibiskupa Jiřího Stránského, které měly dokázat jeho údajnou homosexualitu. Kopie obou kompromitujících materiálů přikládám.

O této skutečnosti jsem informoval cařihradský Ekumenický patriarchát.

Nelibost pana profesora Pulce vůči mé osobě spočívá v tom, že jsem odmítl v jeho prospěch připodepsat list, který jménem mezinárodního slovanského hnutí vyzývá československé pravoslavné věřící k návratu vladyky Kryštofa do úřadu hlavy církve. Kopie tohoto listu je v příloze. Byl to nesmysl a nikdo z podepsaných k něčemu takovému neměl mandát, šlo jen o průhlednou lež a primitivní propagandu.

Pan Pulec využívá svůj profesorský titul a svoje bývalé postavení k tomu, aby ukryl svoje pokleslé chování pod masku společenské důstojnosti duchovního a akademického titulu. Tento člověk považuje ctihodnou instituci cyrilometodějské a gorazdovské Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku za svůj soukromý majetek a zbaběle ji před sebe nastavuje jako štít, aby každého, koho neovládá, mohl pomlouvat jako nepřítele této církve. Pan Pulec je člověkem, kterému se daří nejen sobě samotnému ale Bohu žel také lidem z jeho okolí dělat z pozemského života skutečné Peklo.

Byl bych moc rád, kdyby se pan Pulec konečně začal chovat důstojně svému současnému postavení, následoval svůj vlastní mnišský slib a místo přebudovávání Těšovského monastýru na stínovou metropolii místní pravoslavné církve a hlavní stan pro boj se všemi svými domnělými nepřáteli využil prostor tohoto kláštera k utišení svých pudů. Přál bych si, aby ve zbývajících letech svého života dostal šanci se křesťansky usmířit se všemi, které zneužil, aby se potom jeho duše na věčnosti mohla beze strachu a důstojně postavit před tvář Boží.

Nehněvám se na různé bezvýznamné poskoky, kteří nyní útočí na mě. Pan Pulec si tyto lidi vybírá z řad zapšklých kádrů předlistopadové KSČ, kteří se dnes snaží podnikat a řídit různé pochybné a zadlužené organizace. Oni to všechno činí ve prospěch svého vůdce pana Pulce, který jim udělal Boha sám ze sebe a dal jim pocit nového smyslu života. Sedmdesátiletí čeští komunisté si najednou oblékají ruské důstojnické uniformy a hrají si na pravoslavné křesťany.

Také já jsem se touto mentální paradontózou nakazil, když jsem v roce 2013 v petici za návrat vladyky Kryštofa na Vás útočil ve snaze sloužit svému falešnému vůdci. Drazí vladykové Rastislave a Jiří, prosím Vás pěkně, odpusťte mi. Lituji svých činů a chtěl bych je tímto svým svědectvím odčinit, aby zlo, které jsem poznal na vlastní kůži, dál nepokračovalo a nesvádělo další lidi, kteří Bohu žel jsou za pana profesora Pulce schopní a ochotní udělat cokoliv včetně těžkých hříchů.

Spectabilis pane rektore,

s politováním Vám musím oznámit, že případ pana profesora Pulce se také dotýká dobrého jména Prešovské univerzity. Pan Nikolaos Ladas totiž odměnou za svoje služby pro pana profesora Radima Pulce podezřelým způsobem absolvoval studium na Prešovské univerzitě.

v dokonalé úctě Vám píše

Vojtěch Merunka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla