Výzva ministru Jurečkovi, aby přestal bránit přechodu na certifikaci státních lesů v režimu FSC

09.08.2017 7:33

Certifikace FSC je šetrnější k přírodě, ekonomicky výhodnější a životně nutná pro český dřevozpracující průmysl. Bez ní přijdeme o své místo na trhu.

Výzva ministru Jurečkovi, aby přestal bránit přechodu na certifikaci státních lesů v režimu FSC
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Vážený pane ministře,

vyzýváme vás, abyste přestal bránit přechodu na certifikaci státních lesů v režimu FSC. Certifikace FSC je šetrnější k přírodě, ekonomicky výhodnější a životně nutná pro český dřevozpracující průmysl. Přiklání se k ní podstatná část Evropy, bez ní přijdeme o své místo na trhu.

Váš negativní postoj vytváří likvidační bariéry pro český dřevozpracující průmysl a brání naplnění závazku programového prohlášení vlády, v němž slibujete postupovat ve prospěch zaměstnanosti v regionech a drobných a středních dřevozpracujících firmách. Svým postojem ohrožujete tisíce pracovních míst.

Pokud nezasáhnete, budou těžaři dál ničit české lesy a levně vyvážet tuny surového, nešetrně posečeného dřeva do zahraničí, zatímco místní dřevozpracující firmy budou krachovat a tisíce lidí přijdou o práci.

Vyzýváme vás, abyste začal jednat ve prospěch českého venkova a českých dřevozpracujících firem, a zahájil přechod státních lesů na certifikaci FSC.

Vaše vláda plánuje nákladná opatření na boj proti suchu. Zařaďte mezi ně i certifikaci FSC. Na sucho se musí od lesa.

Matěj Stropnický, předseda Zelených
Hana Konvalinková, lídryně Zelených na Vysočině

Výzvu můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.