Zachraňme ústecké divadlo, nechceme černou díru na severu Čech!

05.03.2014 10:29

Chtějí nám zrušit divadlo a údajně ho nahradí herna! Již několik měsíců můžeme sledovat situaci Činoherního divadla v Ústí nad Labem

Zachraňme ústecké divadlo, nechceme černou díru na severu Čech!
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Magistrát se zde v rámci běžící sezóny rozhodl změnit podmínky, snížit původní rozpočet divadla z 12 na 8 milionů korun. A nakonec převedením pod příspěvkovou organizaci zamezil divadlu možnost pro tento rok čerpat dotace. To znamená faktickou likvidaci tohoto divadla se čtyřicetiletou kulturní tradicí. Nepodloženě, svévolně, zbytečně!

Zásadní boj o zachování tohoto divadla, který se odehrál na půdě jednání zastupitelstva, proběhl nečestně a nedůstojně. V rozporu s jednacím řádem zastupitelé města obdrželi klíčové podklady týkající se projednávaného bodu 30 minut před počátkem jednání. Toto jednání navíc naprosto nestandardně začalo až v deset hodin večer. Jakákoliv snaha o dosažení rozumného a ne likvidačního závěru byla smetena.

Ústecký kraj se v důsledku chyb státní správy stává vyloučenou lokalitou. Toto je jenom hřebík do rakve. A my tento hřebík zastavíme!

My, níže podepsaní, žádáme, aby magistrát města Ústí nad Labem revokoval usnesení ze dne 3. 3. 2014, a ponechal divadlo jako Činoherní divadlo o. p. s..

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…