Zdeněk Jemelík: Zpráva o podmíněném propuštění z výkonu trestu

21.11.2020 12:41

Městský soud v Praze jako soud stížností vyhověl v neveřejném zasedání stížnosti spolku Chamurappi z.s. a ods. D.K. proti usnesení Obvodního soudu pro Prahu 6 ze dne 6. října 2020, jímž soud zamítl návrh spolku Chamurappi z.s. na podmíněné propuštění žadatelky z výkonu trestu odnětí svobody.

Zdeněk Jemelík: Zpráva o podmíněném propuštění z výkonu trestu
Foto: Archiv Z. Jemelíka
Popisek: Zdeněk Jemelík

Rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6 ze dne 6.října 2020 bylo ovlivněno názorem znalců – psychiatra a psychologa – kteří její propuštění nedoporučili, a dále stanoviskem intervenujícího státního zástupce.

Toto byl třetí pokus žadatelky o podmíněné propuštění. V předchozích dvou případech Obvodní soud pro Prahu 6 vyhověl její žádosti o propuštění, ale Městský soud v Praze jako soud stížností vyhověl stížnostem státních zástupkyň. Tato řízení nebyla  akcemi spolku Chamurappi z.s.

Spolek Chamurappi z.s. děkuje touto cestou soudcům Městského soudu v Praze, že se slitovali nad dětmi žadatelky.

Od založení spolku Chamurappi z.s. v listopadu r.2017 jde o osmé podmíněné propuštění na návrh nebo s podporou spolku, přičemž ve dvou jiných případech soud návrhy na propuštění pravomocně zamítl a jeden případ je v běhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…