Zdeněk Kořistka: Plot jako symbol pokrytectví EU

20.09.2015 21:58

Není plot jako plot... První, ten maďarský, je nelidský, xenofobní, nelegální, rasistický, porušující veškerá lidská práva imigrantů... Ten druhý, francouzský v Calais, je legální. Ten maďarský, ještě než ho postavili, byl neustále zpochybňován, napadán, zesměšňován (zvláště redaktoři veřejnoprávní České televize se v tom vyžívali a ukazovali divákům jak stačí přehodit deku a plot překročit).

Zdeněk Kořistka: Plot jako symbol pokrytectví EU
Foto: psp.cz
Popisek: Bývalý poslanec Zdeněk Kořistka.

Ten francouzský byl v ČT ukazován jako plot potřebný a jako div techniky. Ten maďarský byl postaven jako poslední možné řešení před nelegálními imigranty a z peněz Maďarska a slávu kolem něj nedělal nikdo. Ten francouzský z peněz Velké Británie a slavnostně ho "otevřela“ britská ministryně. Kolem čtyřmetrového maďarského plotu hysterie, kolem čtyř plotů za sebou v Calais, hlídaných policisty se psy, klid. Ten maďarský, na hranicích Schengenu, je postaven na ochranu této hranice, ten francouzský chránil akorát tunel před agresivními nelegálními migranty, kteří porušovali veškeré zákony. Jsme opravdu tak hloupí, že tomu dvojímu metru věříme, nebo si to evropští politici o nás mysli? Doopravdy si europoslanci a Evropská komise myslí, že můžou maďarského premiéra Viktora Orbána napadat, dělat z něj fašistu, za to, že jako jediný dodržuje platné smlouvy a zákony EU? Vyhrožují mu a přitom sami tyto smlouvy porušují. Francouzi a Němci mohou vše?

Francie porušila pravidla Schengenu a bez souhlasu Evropské komise zablokovala přechod na hranicích Ventimiglia. Kancléřka Merkelová pozvala všechny uprchlíky do Německa, a pak zablokovala hranice, aniž by například o tomto kroku informovala českou vládu. Chorvatský premiér Milanovič jeden den zve uprchlíky, a druhý den povolává armádu. Jak tito politici uvažují? Neumějí předvídat následky svých slov? Diletanti.

Ploty vyrostly zásluhou Španělska v Ceutě a Melille. Ploty staví na hranicích s Tureckem Bulharsko, ale jen Orbán je xenofob! Povinností členských států EU je zajištění vnější hranice schengenského prostoru. Mluvčí Evropské komise Bertaudová mudruje, že ale existují jiné způsoby, jak toho dosáhnout. Jen nám nesdělila jaké. Jen výhrůžky směrem k východoevropským zemím omezením dotací. Němec Martin Schulz — předseda Evropského parlamentu, veřejně pohrozil státům, jako Polsko, Maďarsko, Česko, Slovensko, které nesouhlasí s kvótami a povinným přerozdělováním muslimských imigrantů, použitím síly. Síla!

A přitom mají máslo na hlavě… Proč? Protože tuhle hrůzu v Evropě mají na svědomí oni. Války, války, války… Ropa, ovládnutí zdrojů na Blízkém východě, zbrojní zakázky. Který český vládní politik konečně řekne naplno... „Neobouvejte se do českého národa, nejsme netolerantní, nejsme xenofobní, nejsme rasisti.“ Zamyslete se VY, co jste způsobili. Jenže tohle mají strach vyslovit…

Jak je možné, že několik set našich krajanů z Ukrajiny (možná tisíce), kteří chtějí do České republiky, musí měsíce čekat a tisíce muslimských, nikým neregistrovaných uprchlíků mají být přijaty ihned? To je naprosto šílený přístup. Jak to, že se ministr pro lidská práva Dienstbier nezasazuje o naše krajany, a místo toho blábolí mantry o lidských právech muslimů a chce jich přijmout 17 000? Naši krajané mu nestojí ani za větu! Jak to že čteme, že pobyt muslimského uprchlíka má stát ročně zhruba dva miliony korun? Kolik vláda přidá naším občanům-důchodcům, kteří celý život přispívali do sociálního systému? No přeci nejsou peníze, přidáme jednorázově 900 korun. Dělají si z nás legraci? Na děti z Klokánků nemáme 20 milionů korun, ministryně práce a sociálních věcí Marksová vše důkladně analyzuje, ať náhodou stát nevydá ani korunu nazmar, ale miliardy na uprchlíky určitě odhlasuje bez analýz! Jak to, že ministr zahraničí Zaorálek se umí vyjadřovat přímočaře k „ruským agresorům“, na Ukrajině, k Putinovi, ale skutečné agresory na Blízkém východě a v Africe, USA, nikdy nepojmenuje ani náznakem? On i premiér Sobotka jen vágně hovoří o tom, že je třeba řešit problém uprchlíků v zemích, kde je válka… O tom, kdo tyto války rozpoutal bez jakéhokoliv mandátu OSN, porušil mezinárodní právo, ani slovo. USA, NATO a Brusel jsou nedotknutelní. Stovky tisíc mrtvých ještě nedávno naše politiky nijak nevzrušovaly. Miliony nešťastných uprchlíků v Turecku, Sýrii a Libanonu EU ignorovala. Až nyní, když mají v gatích z vlny muslimských imigrantů, prozřeli a summitují. Jedině to jim jde.

Čeká nás hlasování o kvótách, o automatickém mechanismu přerozdělování budoucích imigrantů. Přehlasují nás? Myslím si, že arogance zvítězí, že se budeme muset podřídit i nesmyslnému rozhodnutí. Budeme pak ještě suverénní a samostatná Česká republika, nebo kolonie či protektorát? Uvidíme divadlo naší vlády, která si nad přehlasováním umyje ruce a klasicky po česku „já nic, já muzikant" vezme „dobrovolně“ 17 tisíc imigrantů? A na jaře příštího roku, až se po zimě zvednou další statisíce muslimů, uděláme co? Opět sklapneme paty před bruselskou komisí a budeme jen nadávat u piva? Nebo konečně řekneme na náměstích DOST! Že chceme referendum, že chceme předčasné volby. Jedině toho se politici bojí. Bojí se o svá místa, o brebendy… Je třeba jim sdělit, že ani my nechceme ploty v Evropě, ale že oni jsou placeni za to, že zde budou platit zákony pro všechny, kdo zde žijí nebo chtějí žít! Že zde platí evropské právo, a ne šaría. Že Evropa je a bude křesťanská, a ne islámská. A bohužel ploty tomu dnes musí bránit…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…