Zdeněk Koudelka: Lež Krajského státního zastupitelství v Brně

03.02.2016 17:46

Krajské státní zastupitelství v Brně uvedlo 3. 2. 2016, že navrhlo, aby byl vzat do vazby Shahram Abdullah Zadeh občan Íránské islámské republiky ve věci žádosti Státního zastupitelství v Teheránu o vydání do Íránské islámské republiky. Podepsán je tiskový mluvčí a státní zástupce Hynek Olma.

Zdeněk Koudelka: Lež Krajského státního zastupitelství v Brně
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Pomineme-li, že Olma neví, že se Írán píše s dlouhým Í, protože ve své tiskové zprávě uvádí krátké, hodnotím toto prohlášení jako lživé. Krajské státní zastupitelství dobře ví, že S. Zadeh má i občanství České republiky, na což jej mimo jiné výslovně upozornilo Ministerstvo spravedlnosti. Přitom platí zásada, že k cizímu státnímu občanství našich občanů se nepřihlíží. Rozhodně ne k jejich tíži. Našeho státního občana nelze vydat do cizího státu proti jeho vůli, výjimka je jen pro státy Evropské unie. Neuvedení toho, že S. Zadeh je náš státní občan, ale jen uvedení toho, že je občan Íránu, je projevem manipulativní polopravdy. S. Zadeh se svým vydáním nesouhlasí. Z tohoto pohledu je následné tvrzení, že státní zastupitelství postupuje podle zákona, lží. Zákon Krajské státní zastupitelství v Brně zneužívá způsobem hodným doby totalitních 50. let 20. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…