Zdeněk Lanz: Pokus o státní převrat nevyšel. Zatím!

31.10.2016 15:48

Dlouhodobá snaha o destabilizaci demokracie TĚMI, kteří se nedokázali smířit s tím, že proti JEJICH vůli byl zvolen prezidentem republiky Miloš Zeman, se v posledních týdnech a dnech dramaticky vystupňovala.

Zdeněk Lanz: Pokus o státní převrat nevyšel. Zatím!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Udílení státních vyznamenání prezidentem republiky Milošem Zemanen pro rok 2016

Začalo to 5. října v Rudolfinu, kde Petr Pithart hrubě  zneužil slavnostní koncert u příležitosti  nedožitých 80. narozenin bývalého prezidenta Václava Havla k politické agitaci a  k výpadu proti prezidentovi Miloši Zemanovi.

Dalo se tedy předpokládat, že v předvečer státního svátku ČR může dojít k další „provokaci“.

Málokdo ale asi tušil, že k ní bude bezprecedentním  způsobem zneužit  institut  státních vyznamenání, že hlavním aktérem  bude ministr kultury Daniel Herman a že se do své špinavé hry nebude štítit zatáhnout svého více než devadesátiletého strýce.

A i když byla Hermanova  blamáž s vyškrtnutím  strýce ze seznamu oceněných kvůli ministrově schůzce s dalajlámou na Ministerstvu kultury, v rozporu s usnesením vlády,  na tiskové konferenci pánů Ovčáčka a Forejta, ale i  v článcích řady komentátorů odhalena, plamének pochybností byl zažehnut a s dezinformací se již dalo pracovat.  

A tak se začali šikovat TI, kteří se cítí existencí Miloše Zemana na Hradě pokoření. TI, kteří chtějí v našem státě vyvolat změny ve svůj prospěch. TI, kteří jsou dobře známí z „televizní krize“ koncem roku 2000. TI, kteří jsou známí z předvolebního boje na straně Karla Schwarzenberga o post prvního přímo zvoleného prezidenta republiky. JEJICH jména jsou stále stejná,  ale některá i přibyla. A tak se řada hvězd „pražské kavárny“ aktivovala k boji za tu „JEJICH“ jedině pravdivou pravdu.

První pokus o signál k revoluci „pravdy a lásky“, který měl vyjít z premiérového vysílání Show Jana Krause  s ministrem Hermanem a jeho strýcem v hlavních rolích, moc nevyšel. Vzhledem k verbálním útokům narychlo pozvaných „hostů“ proti prezidentovi republiky v úvodu tohoto pořadu ho televize Prima neodvysílala v předem avizovaném vysílacím čase.

Druhým pokusem  se  stál „trucpodnik“ ke slavnostnímu ceremoniálu na Hradě , demonstrace svolaná panem Gazdíkem na Staroměstské náměstí. Tam promluvila řada „hrdinů“. Za pozornost stojí vystoupení pana Hermana, který prohlásil, že: “Pro někoho můžu teď být ztělesněním pravdy“. Proti Hradu si přisadila i „politicky  přesluhující“ Miroslava Němcová.

Na demonstraci se objevila i hesla tohoto znění: „ODMÍTÁME NORMALIZAČNÍ MÓRESY HRADNÍ PAKÁŽE“.

Dalším pokusem je bezesporu petice „Týdny občanského neklidu“, kterou vyhlásili zástupci petičního výboru Vojta Dyk a Jiří Bartoška.

Nepříliš úspěšný byl  pokus moderátora České televize podsunout Janu Kačerovi názor, že v dnešních dnech se jedná o stejný boj jako v listopadu 1989. Ale zpravodajství a publicistika ČT jsou  natolik zdiskreditované, že již nemůže něco podobného řadu diváků překvapit.

Ale v souhrnu nelze brát tyto události v žádném případě na lehkou váhu.

JE pravda nezajímá. ONI mají tu svou. Tu jedině pravdivou. Tu budou prosazovat!

A když JIM to nevyšlo demokraticky, budou to zkoušet silou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…