Zdeněk Lanz: Tak jsme opět přišli o hodinu spánku

28.03.2018 10:55

Když jsem na jaře roku 2017 napsal článek o nesmyslné změně času, na jednom serveru mi ho neuveřejnili z důvodu, že prý je ze tří čtvrtin opakováním dávno známých faktů a že zbytek také nepřináší nic nového.

Zdeněk Lanz: Tak jsme opět přišli o hodinu spánku
Foto: archiv PL.cz
Popisek: Změna času, Ilustrační foto

Já jsem argumentoval tím, že nám  rok co rok pořád stejně mění čas sem tam a já tu hloupost pořád stejně kritizuji. Na tom že není co nového vymyslet.

Ale loni na podzim jsem si to v článku Teď máme ten správný čas, ale nepřijdeme o něj zase na jaře? ZDE vynahradil.

A dostavivší se pocit uspokojení z toho, jak jsem to těm „znásilňovačům“ času natřel, jsem na nevyhnutelné pokračování tohoto politováníhodného „časoposuvného“ seriálu málem zapomněl. Respektive jsem žil v domnění, že posunovači času „udeří“ až poslední týden v březnu.

Ale realita  mě z mého omylu vyvedla.

Posunuli čas už minulou neděli v noci a to s takovou razancí, že tomu  neodolal ani můj mobilní telefon a hrubému násilí se už v noci podrobil. Ale ostatní hodiny a hodinky vzdorovaly až do rána a posunuly se až při použití síly.

A tak píšu krátkou glosu až dnes (v úterý 27. 3. 2018). Především proto, abychom  na tento nesmysl, na toto násilí páchané na lidech, jejichž biorytmus je v souladu s normálním, tedy astronomickým  časem, nezapomněli.

V našich zeměpisných šířkách     bylo pofiderní úsporné opatření v podobě letního  času poprvé zavedeno v roce 1916, experimentovalo se s ním  i za Protektorátu. Ale ani pováleční „demokratičtí“ politici a později i komunisté se pokušení otravovat změnami času  život normálním lidem neubránili. A nakonec nesmyslné střídání času „pojistily“ orgány EU.

A tak se dnes řídíme Nařízením vlády č. 363/2016 Sb., o zavedení letního času, které vychází ze zákona č. 54/1946 Sb., o letním čase, a které zapracovává příslušné předpisy Evropské unie.

Snahy o  zrušení střídání času sice existují, ale vzhledem k neuvěřitelné „eurounijní“ byrokracii je jejich úspěch proti „časomanipulátorům“ zatím v nedohlednu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.