Zdeněk Opolzer: O korupci

26.10.2016 7:35

Je známo, že korupce je tajné okrádání státních prostředků. Bojuje s ní lidstvo od nepaměti. Žít na úkor druhých je stará pohanská praxe. Zatím se jí nepodařilo odstranit policií, soudy, zákonodárstvím.

Zdeněk Opolzer: O korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Korupce vzniká na základě moci. Lidé porušující lidská práva jsou jejími aktéry. Vláda každé země řídí a spravuje stát. Má velkou moc nad životem občanů. Dostanou -li se do vedení státu lidé s velkým, ale i často i  malým, egoismem, dochází ke korupci. Řešením je odebrat část moci vládě. Je známo, že samosprávné orgány postupují hospodárněji při správě státu. Znají lépe poměry  a charakter politiků, kteří zneužívají svou moc ve svůj prospěch.

Řešením je předat správu sociálních věcí, školství, zdravotnictví, do rukou samosprávných orgánů a okresům, Krajským orgánům tuto moc odebrat, případně Kraje zrušit. Tato změna přinese jistě větší hospodárnost a racionalitu do správy země. Nezanedbatelná bude i ekonomická stránky této malé změny řídícího systému státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…