Zdeněk Procházka: Inflace stačila nulová, a přitom hospodářství rostlo

20.01.2017 7:34

ČNB kupuje eura za 27 Kč a prodá za 25 Kč, tedy na každém euru ztrácí 2 Kč, k naší škodě. Nakoupila už za bilion, naší zemi způsobila škodu za 50 MILIARD.

Zdeněk Procházka: Inflace stačila nulová, a přitom hospodářství rostlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Rusnok dál kupuje eura za stamiliardy prázdných korun, které chrlí co týden, tiskne nekryté bankovky = ředí hodnotu našich peněz, které mají lidé v peněženkách a podniky na účtech. Neviditelná ruka zlodějiny dosahuje i do slamníků.

ČNB ztrátu z transakcí účetně zakryje tiskem dalších nekrytých peněz (ještě větší inflace), ale usvědčuje ji vejvar spekulantských fondů, celkem půjde ke 100 MILIARDÁM, na náš úkor, proto se sem spekulanti hrnou hrabat z naší banky.

Každý člověk byl okraden intervencemi o 5 tisíc Kč. Každá rodina se 2 dětmi byla okradena o 20 tisíc. Ztráta z intervencí roste každý den o miliardu.

Nejvíc okradeni budou lidé, držící nějaké peníze, úspory: střední třída, bohatší (zatím) lidé, firmy.

Údajná „pomoc“ exportérům snížením kursu je iluze z velké části, jelikož zdražily vstupy a tak výsledky zpracovatelského sektoru to nezlepšilo, zato hodnotu peněz všem, i průmyslu, ředí tisk nekrytých peněz.

Zředění peněz se projeví inflací, všeobecnou ztrátou hodnoty koruny, škodlivý jev je oficiálním cílem (!) ČNB, formálně krytým tvrzením „jinak by nastalo zhroucení ekonomiky“, což je nesmysl.

Uplynulé 2 roky byla inflace NULOVÁ a přitom rostlo hospodářství utěšeně. Čili k hospodářskému růstu stačila NULOVÁ inflace. Nebyla potřeba inflace.

ČNB mluvila o údajné deflační „hrozbě“. Jenže snížení cen, deflace, může být i příjemné zlevnění nákupů, cen dovozů (uvidí se až skončí podlamování koruny intervencemi ČNB).

Zahlédl jsem v nějaké diskusi zmínku, že jste se vyjádřil o deflaci s rozumem, tak by mne zajímala Vaše kritika mého rozboru sepsaného už loni v září, m. j. jsem předpověděl nával spekulantů s blížícím se koncem intervencí, bude rozvracet ČNB a nutit k tisku obrovského množství nekrytých peněz, prohlubování ztráty, což se potvrdilo, celá analýza do posledního písmene.

Záležitost může skončit velkým průšvihem, až si lidi uvědomí že byli okradeni o sto miliard a nejspíš více, které mizí do podivných fondů, některých s podivnými postranními zájmy, zvlášť pokud inflace skočí výš než udávaná 2%. To je možný další vývoj, někde se musí projevit ztráta působená zlodějským odlivem hodnoty ze země přes mínusové intervenční transakce ČNB. Až se ztráta prohloubí na 100 miliard, inflace by měla znehodnotit peníze v poměru k celkovému objemu peněžní zásoby, troufám si tvrdit. Z toho řádově vychází 2% inflace z dosavadní ztráty 50 miliard, vzato od pasu, a 3% zanedlouho. Může být i hůř, záleží jak dlouho potrvá ztrátové vyvádění peněz do tmy.

Rusnok (dosazený soudruhem placeným částečně z Ruska) měl údajně ukončit intervence, jenže po nástupu razí pokračování zlodějiny tvrzením „ukončení by mohlo rozkolísat ekonomiku, budeme dál podhodnocovat korunu, po náhlém skoku inflace.“ Jenže inflace nebyla potřeba celou dobu. Návrat k dosavadní stálosti cen by byl návratem k normálnímu růstu.

Zato příčinou hospodářských potíží byla vyšší inflace všude, kde se vyskytla.

Až stoupne ke 3%, znehodnotí úspory i platy, až rodiny přijdou každá o 40 tisíc Kč, mnoho lidí to naštve, vyvolá spirálu mzdových požadavků, stávek, nejistotu v hospodářství, nižší výrobu, pracující lidé si koupí míň kvůli růstu cen...

Zato dlužníci si orazí, jedinci žijící na dluh, s mizivými schopnostmi (už dnes inklinující k Rusku), žijící na účet jiných, těch schopnějších, pracovitějších, kteří budou okradeni inflací. Velmi špatná politika, a až důsledky dojdou lidem, ztratí kredit politici i celý systém vlády, podlomí se důvěra v demokracii ještě hlouběji, střední třída přestane věřit mechanismu západního vládnutí. Svého dosáhne Putin.

Zejména až se ukáže, že Sorošovy fondy (po výdělku na náš úkor kvůli Singerům v ČNB) používají lup k financování migrace, navážení migrantů od břehů Afriky (stačí se podívat na ty lodě, kdopak jim platí naftu, nebude to převážená luza), propagandisticky kryto Komárky a Fleischmanny. Potom se proti „vyvoleným“ obrátí velká část obyvatelstva, dosud smířlivá (i můj případ), mnozí se obrátí proti liberalismu, svobodě, základu západní kultury.

Je pravda, že rozvrat nebude vadit Sorošovi, ten je daleko, fyzicky důkladně opevněn, jednáním ukazuje že mu nezáleží na stabilitě Evropy, jeho zájem je vydělávat, i kdyby tu měl růst chaos. V něm se snadno vydělává, ve zmatcích, stačí se podívat na začátky burzy, začátky kapitalismu, jak snadno tam kradli přes podvody, lživé informace,... Chaos je dnes vyvoláván terorismem, migrací, znejistěním vazeb ve společnosti, gigantickými krádežemi v nejvyšších patrech politiky, podlomením důvěry v systém vlády, paralýzou diskusí a toku informací, zpětné vazby společnosti, paralýzou sebezáchovného mechanismu civilizace. Což umožňuje všemožným parazitům hodovat na bezvládném těle.

Nicméně pokud máte na personální či politické souvislosti jiný názor, doufám že se nad rozdíl povznesete a budeme se věnovat hospodářské podstatě věci, teď zejména první části týkající se ČR.

Pokud se ta gigantická zlodějina zastaví, dokud je škoda omezená, pak zvláštní souvislosti zúčastněných osob snad nebudou rozebírat lidé na ulicích a vyvozovat radikální, zejména násilné postoje. To je totiž vyústění, které tu krádež promítne politicky, ve výsledku do parlamentu, a půjde tomu těžko zabránit. Nárůstu komunistů, krajní pravice, vlivu Putinovy mašinérie...

Jedinou obranou lidí (jelikož nejsem stoupencem násilného řešení, i když jsme okrádáni organizovanými tlupami) je vyvinout tlak našeho mínění na politiky a členy těch orgánů, aby to zastavili – právě proto cenzoři blokují snahu lidí pojmenovat co se děje, uvědomit si příčiny a souvislosti.

Za PetPe.cz - Pracující proti parazitům: Zdeněk Procházka, konstruktér a programátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…