Zdeněk Procházka: Otevřený dopis ministru zdravotnictví

23.02.2017 13:03

Lékařské záznamy lidí chcete umístit na internet. Přístupné pod heslem, ta se kradou jak na běžícím páse. Hackeři vykradli záznamy i nejmocnějších lidí na planetě, pokud jsou záznamy přístupné z internetu, je vybrabčení jen otázka zájmu.

Zdeněk Procházka: Otevřený dopis ministru zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík

Zájem je největší u mocných, a přehled jejich léků, třeba manželek politiků, chcete nabídnout na internetu, začít od receptů: slaměných vdov utápějících samotu v alkoholu, s tím chodí k lékaři, dostávají prášky, ty jsou na recepisech... Pijí i politici, v alkoholu utápí intimní selhávání, ve stresových situacích častější, řeší to na sexuologii... Jejich recepisy a trapné anamnézy si přečte každý v mobilu. Co vám pak politici řeknou, na odchodu? Poděkují vám osobně, ženy i jejich manželé, jejichž sexuální selhávání, doložené recepty, budou s výsměchem probírat voli či konkurence.

Třetina parlamentu nasává jako Sahara, dokonce si kvůli nadměrné spotřebě snížili ceny, o množstevní slevy...

Krátkozrací si slibují, že po zveřejnění anamnézy bude Lihousek definitivně vyřízen, jenže to má zařídit hodnocení jeho politiky: hazardní mafie, migranti, smradlavé vyvádění peněz z rozpočtu (CASA, tanky, padáky, štábní systémy,...). Ale ač ho nemohu cítit, jeho odchodu musí zajistit pouze normální politické vyúčtování jeho činů, od voličů. Pokud tak rozhodnou. Na základě správy politických záležitostí.

Ne to, že místopředsedové chlastají, to musí být úplně jedno, i když některé považuji za škodiče.

Vždyť řepkovému baronovi se zase nezvedne pindík ani za miliardu Babek, generálmajoři marně syčí „já tady velím, stůj nebo střelím!“ :-) . . . . (copyright: neznámý kamarád z mládí)

Až to uvidí lidi v zápisech z ordinací, bude k smíchu celý establishment. Jenže dalšími na odstřel budou posměváčci.

Jste si úplně jisti, slovutní ministři, poslanci, že dokážete domyslet, co děláte?

Rusové, známí vybrabčením e-mailů ministryně a možné prezidentky USA, znali pikanterie ze soukromého života protivníků, třeba o katolíku Kennedym měli zdokumentováno jak nevěrně šoupe populární Normu Bakerovou (Merylin Monroe), špiclové věděli že prezidenti brousili desítky dalších slečen, kterým měkly kolena v blízkosti dobře postaveného muže.

U bazénu, dokonce v Bílém domě, nejsvětějším místě politické sféry Ameriky. Nezveřejňovali to jen aby se jim nedostalo stejné odvety od jediné schopnější protistrany, jenže to už neplatí.

Je chybná úvaha „když to nezveřejňovali Rusové, riziko prolomení kódu nepovede ke škodám, od kohokoli“. Když se to bude hodit, v asymetrické reakci to zveřejní kdokoli.Třeba defektor/krtek v FSB, před týdnem jednoho  takového (motal se okolo údajného kompra na Trumpa) soudruzi zavraždili „nevysvětlitelným úmrtím na zadním sedadle taxíku, z přirozené zdravotní příčiny, která je neznámá, a normální.“ Neznámá příčina (asi jako voňavka na letišti, Kim-Čuňákovu bratrovi nevoněla) ... příčina byla nevysvětlitelná, dokud Putin nesehnal jiného felčara, svolného podepsat „infarkt“. Který před tím nebyl a pak se zázrakem zjevil. Zabíjí vlastního generála, když mají zájem. V posvátných USA umírali svědci atentátu na Kennedyho ještě dlouho během vyšetřování, také na infarkt, sportovci...

A někdo spoléhá, že zájem vůči nám nebude... Vždyť už teď je, stačí pozorovat jak šmejdí okolo ministerstev.

Jen ta data nebyla dostupná z internetu, to je jediný způsob spolehlivého zabezpečení: fyzické oddělení.

Až do skvělého nápadu „IT specialisty“ se stetoskopem na krku. Pane doktore, za toto rýpnutí se omlouváme, Sorry. :-)    Lidé vám nestrkají blátivé pazoury do operačního pole, tak se prosím také nejdřív zeptejte, než něco navrhnete v jiném oboru. Pokud si přečtete co děláte, možná pochopíte proč tak zneklidněný tón.

Chcete dát přístupové heslo 20 000 lidem, to můžete heslo rovnou napsat na zdi.Nestačí vám případy, kde lékárníci prodávají prekurzory drog za pár zlotých?

Hodnocení vypadá jako hrubý odsudek, ale věci nejsou černobílé (jak to vidí špiclové nasazení na drobného smolila, když zjistili že něco ví), pana ministra Ludvíka jsem považoval za člověka zdatnějšího než mnohé předchůdce. Snad tedy ten trapný omyl s internetovou přístupností receptů (následovalo by zveřejnění chorobopisů všech, jak se vám to pozdává?) tiše stáhne ze stolu a nikdy se k tomu nevrátí.

K záznamům, přístupným z internetu, se může dostat kdokoli, zcela anonymní skupina „vtipálků“, nebo zapšklých podrývačů systému, nebo si službu koupí ISIL, ta s materiály udělá úplně cokoli, jen aby uškodila. Stačí rozeslat databázi po stejné síti, přes kterou záznamy vykradou, a jste vyřízení.

S politiky, nedomýšlejícími důsledky, bude těžce poškozeno 10 milionů obyčejných lidí.

Co udělá nějaká hodná Mařenka na vesnici, když na ni bude ukazovat půlka kraje, že se léčila s kapavkou (kvůli manželovi, ale to nevysvětlí)? Nebo támhle ten že má AIDS, stačí vzpomenout případy lidí nakažených v nemocnicích, vašich nemocnicích, pane řediteli. A ještě rozmáznete následky. Ty oběti nikdy nevysvětlí, že jsou v tom nevinně – jak tlak ponese hodná tichá holka, proti které se obrátí celý okolní svět?

Nemám na mysli systematické smažky s rozpíchaným předloktím, ale i ty – co je nám do nich? Nic, a tak to má zůstat. Jejich záležitosti se mají odbýt u zdravotního dozoru, v soukromí. V NAŠEM ZÁJMU, NAŠEHO SOUKROMÍ I ZDRAVÍ.

V malých komunitách, ze kterých pochází lidský druh, byly geny zvědavosti vůči chlupatější sousedce přijatelné, šlo o vztahy uvnitř skupin lidí navzájem PŘÍBUZNÝCH. (Výsledkem dovádění genů je čtenost bulváru, uspokojuje potřebu drbů o známých lidech, bulvár čtou i vznešení profesoři na záchodě, jejich ctnostné paní,...) V malých ODDĚLENÝCH skupinách bylo únosné znát něco ze zdravotního stavu bližních, jelikož příbuzných, protože ti, co věděli pár drbů ze soukromí, si pomáhali, právě dle zdravotního stavu.

Nešli si navzájem po krku, což je běžné v přeplněném světě, podřezávání krků mezi antagonistickými zájmovými skupinami. Ty mají silný zájem.

Stačí si představit všední den automobilek, při soutěži o miliardový kontrakt mezi dodavateli, zájem shodit konkurenci... To se hodí vědět, že konkurent měl žloutenku, teď zase něco – kdo si s takovým potřese rukou bez divného pocitu už na začátku? K nákazám stačí podat ruku někomu z Bronxu (třeba náměstek primátora, že!), jiný přivezl nemoc z Ukrajiny, Afriky, žloutenku i ledacos horšího mohou chytit zdravotní sestry, vědci, hned máte horší pozici, kvůli zveřejnění záznamů.

Konkurenční tlupa se nesměla dozvědět ani v tom pravěku, kteří z bojovníků kmene jsou oslabeni, taková chyba prozradila zranitelná místa, do těch se nepřítel opřel, prolomil, rozbil celý kmen – a dnešní bossové vystaví soupisku nemocí mocných na celosvětovou síť, gól do vlastní sítě, páni poslanci.

Čím jsou schopni mlžit zamotaní administrátoři moci? „Zpřístupnění receptů po internetu ušetří čas, nebude třeba vypisovat recepty ručně. Každý lékař má počítač a na internet se musí připojit kvůli EET.“ Když má počítač, tak do něj zapisuje vyšetření, včetně medikace, jedním klepnutím do klávesy tiskárna dodá recept, už dnes, na papír který si odnesou pacienti. Nevypisuje se ručně, jak tvrdí úředníci. Takže vystavením receptů na internetu se neušetří nic, jen to bude dražší. Klamem je tvrzení „vypisování ručně skončí _teprve_ při posílání receptů po internetu“. Klamou, dá se to označit tvrději, ale pana Ludvíka nepodezírám ze záludných úmyslů, jen se utopil v mánii nacpat počítače do všeho, i do rohlíku.

Ta móda způsobuje občas ztráty, pod slogany „bránění ztrátám, modernizace, compjůterizace,...“

Dokonce i tam, kde zavedení počítačů mohlo vést ke zlepšení, kde mělo jakési zdůvodnění, to zpackali státní administrátoři, stačí vzpomenout registr vozidel, neschopní ho rozjet ani za miliardu, ani zapnout mašinu. A tihle chtějí vykládat o „zvládnutí“ kryptografických algoritmů? 

Nejkvalifikovanější, hackeři, vědí jak to je – a píší důležité věci na papír.

NA PAPÍR, přenášený osobně.

Jako před 3000 lety na papyrus. Žádný samoúčelný „pokrok“, ti skutečně znalí vědí, jak reálné je riziko úniku dat. Únik vašich dat by byl otázkou času, dřív nebo později, pokud je lékaři zpřístupní z internetu.

Organizace pracující s citlivými a cennými daty mají fyzicky oddělenou vnitřní síť, teď to musel vysvětlovat pan Zaorálek, když jeho „ajťáci“ špatně nastavili server, někdo zvolil jako přístupové heslo „super user“ a bylo to v záchodě. :-)

Nejsou schopni nakonfigurovat obyčejný program, základy, nejsou schopni udržet nepřístupný ani rozvrh pískoviště, jak tihle chtějí ochránit mnohem cennější a citlivější údaje? Navenek vytírají oči stejným přihlížejícím laikům „strategickými manévry zřízení speciální skupiny Národního bezpečnostního úřadu“, rozesílají oběžník „tajné heslo ministerstva nevolte jméno své babičky“, taky super.

Vlastní neschopností byrokratů („nechali jsme se nachytat profesionálními hackery, jelikož jsme zpackali základní nastavení“) kryjí pokusy vojenských špiclů odposlouchávat („tak musíme nasadit rozsáhlejší hacking úplně všech“), veškerý internet, naše fotky, maily, všechny údaje, z moci represivních ministerstev.

A jako ve Švejkovi to doplnili útvarem policejní Pravdy co si musíme myslet (policejní Pravda od komplice estébáka Laubeho).

Příznačné pro pražskou zatuchlinu je, že těžce placený útvar policejní Pravdy nevyplodil jediný kloudný výstup. Jen požadavky na další naše peníze.

Teď se zabývají, u voleb které vůbec nejdou přes internet, údajným „napadením z internetu“. 8-D

Zbytečné útvary bobtnají, zdůvodňují platy a funkce, a z principu budou mít tendenci nasadit vůči neslyšícímu obyvatelstvu důraznější refrén přes okolní útvary represivního aparátu, s mírnou nadsázkou: „Pravdu má jenom bouchačka“. :-D  (©Macháček/Greenhorns)

Je jasné, že ministerstvo policejní Pravdy je založeno k přetlačování s ruskou propagandou, ale na prosazení normálního vidění vám stačí jediná věc: popisovat věci tak jak jsou.

Jestli aktivně šířit, tak to musí dělat někdo mimo represivní složky, už jsem psal před časem. Teď se tu objevila americká stanice orientovaná na Rusko, špicl bdí.

Jenže pokud budou politici dál dělat prasáckou politiku, nezachrání je ani divize tanků poslané k Donbasu, ani čtyři ministerstva obuškové Pravdy.

A aby plátci daní nereptali kvůli přitvrzujícím berním, jejich soukromé záležitosti začíná shromažďovat vrchnost, snadněji pak ovladatelným oznámí další policejní Pravdu. To jste, novodobí soudruzi, přešli na stalinistický systém, aniž by sem Putin poslal jediného vojáka, sami podrážíte základy našeho výkonného systému svobody jednotlivců, všech. A ochrany soukromí.

V nejniternějším soukromí lidí se snaží šmírovat státní aparáty, strkat ry**ky do všeho, pod transparenty o „zajištění bezpečnosti“ – a současně nebezpečně vystavují nejcitlivější záležitosti na internet. Napospas stejným šmejdům, jako jsou úchylní špiclové místní.

Místo aby se soukromé věci zcela přirozeně ponechaly v soukromí, bezpečně oddělené od okolí. Zadarmo, v tom to bude.

Když se podíváte na ruské tajné služby, taváryšči se vrátili od západních operačních systémů na psací stroje. Vědí nejlíp, jak důvodná je opatrnost „paranoii“, vědí co všechno už sami ukradli ze západních počítačových serverů, stejně kradou čínští hackeři, západní hackeři, firemní hackeři, nájemní hackeři... Za chvíli by dostali nabídnuty na západních serverech úplně všechny informace, včetně nejcitlivějších slabin obyvatel, jelikož ve vedení západních států sedí améby, které nerozumí věcem co řídí, ztratily přirozený úsudek, pokud ho kdy měly.

Jen pár politiků, těch prozíravějších, posílá vzkazy na kouscích papíru.

Zatímco české ministerstvo zdravotnictví servíruje na internet kompro materiály samo o sobě = vládě, celé mocenské garnituře, nabízí možnost veřejné denunciace, rozvratu soukromí, vydírání, ovládnutí.

Stačí si domyslet běžné důsledky v životě jednotlivce, který nemá žádnou moc: když je z jeho receptů vidět, že byl kdysi na odvykačce, nebo má nějakou nemoc, měl závratě, nebo kardiak, nikdo ho nepojistí, nikdo mu nedá práci. Kdo zaměstná zedníka, když neví, jestli zakolísá a spadne do jámy, jak se evidentně v minulosti stalo? Nevezme ho, pokud bude mít kohokoli jiného. Nebude komu vysvětlovat že je zdráv, nikde dovolání.

Když chybu navrhl ministr zdravotnictví: pane doktore, napadlo vás, že při riziku zveřejnění receptů a chorobopisů z internetu přestanou lidé chodit s citlivějšími věcmi k lékaři? Stěží je tam dostáváme dnes. Budou se vyhýbat léčbě, nastoupí „samoléčba“, zneužívání antibiotik, rezistence, zhorší se šíření nemocí, zejména háklivých, nakažlivých,...

Aby si lidé nepošpatnili pracovní vyhlídky, nechají plavat třeba ty „obyčejné závratě“ a další ze začátku snesitelné obtíže ... až to s nima sekne. Jen proto, že nechtěli aby celý svět věděl, pokud by zašli do ordinace... Někteří už dnes, aby nechyběli v práci pár dnů, přechází chřipku a umírají na srdeční zánět. Řadu podobných důsledků můžete doplnit sám.

Zhoršení zdravotní péče a zdravotního stavu by bylo důsledkem vystavení nemocenské dokumentace na veřejnou síť, pane ministře zdravotnictví.

Výmluva „když si to budou pacienti přát, vypíšou se jim recepty _zase na papír jako dnes_,“ je důkazem zbytečnosti celého nesmyslu, složitosti, při drahotě a vážných rizicích.

Zjištění hesla databáze receptů a nemocí obyvatel je otázka času nebo něčí indiskrece – ta je jistá. Stačí se podívat na zloděje, co ho chytili s miliony v krabici od vína, předanými ředitelkou nemocnice, předvádí se také se stetoskopem na krku. Selhávají, berou, kradou, i doktoři, a vy chcete dát možnost vydělat obrovské peníze odprodejem hesla, kterým se šmejdi dostanou k lékařské databázi obyvatelstva... Snadno ji zpeněží farmaceutické firmy přes zisky z cílené reklamy a prodeje předražených farmak starým nesamostatným babičkám, z mimořádných zisků firmy zaplatí sto milionů úplatku, mají zaháčkované tisíce lékařů a drogistů – kterým vy chcete dát heslo. Někdo selže. A pak ještě politické důsledky získané moci nad lidmi...

Potížím je lepší předejít, nedávat jim vůbec vzniknout. Natož aby je způsobovala sama vláda.

Pak proti nim složitě bojuje, obvykle dalšími chybami...

Místo toho stačí přemýšlet.

Za PetPe.cz - Pracující proti parazitům: Zdeněk Procházka, konstruktér a programátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…