Zdeněk Procházka: Rozpočet v přebytku, jenže ne úsporou Babiše

05.01.2017 10:42

Chlubí se přebytkem, ačkoli ten je způsoben mimořádnou platbou 60 MLD od EU na závěr dotačního období, takže ve skutečnosti se rozpočet motal okolo nuly.

Zdeněk Procházka: Rozpočet v přebytku, jenže ne úsporou Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Z další lži usvědčuje Babiše a Ťoka pokles reálného stavebnictví, o 15% méně oproti roku 2015, už tak hubenému roku 2015, investiční (dopravní) stavby na tom byly ještě HŮŘ než -15%.

To jsou čísla z reality.

Při agitaci „investovali jsme víc než za dva patnáct“ atd. zamlčuje, že tehdy byl úpadek stavebnictví, to se to srovnává, se spodkem...

Jistě, mnohé z teď zrušených projektů byly finanční tunely. Tak se ty peníze měly přesměrovat na užitečné stavby – jenže právě to neudělali, od vyhlašování projektů je ministerstvo a neudělalo to. Za tři roky. Takže ve skutečnosti stavební mínus, kvůli Ťokovi.

Tři roky od nástupu a otevřel jen dva kousky dálnice, z toho jeden byl rozdělaný dávno, vždyť to je právě to stavění D8 po dobu 20 let.

Celkovému výsledku rozpočtu pomohly vyšší příjmy z daní, způsobeny všeobecnou konjunkturou. Zatímco hospodářská politika vlády nebyla skoro žádná, do ničeho moc nezasahovala, což bylo správně, že nic moc nedělala, aspoň nic nezkazila. Nezasahování státu pod levicovou partají paradoxně potvrzuje ideové základy pravice, která tu ale žádná není. ČSSD nezasahuje, a přitom se chlubí že něco způsobila. Chlubí se cizím peřím, peřím průmyslníků.

„Vybíral jsem (blahorodí Babiš) velké daně“ – no právě, akorát zvětšil objem berní, akorát brali. Marxová to rozházela jistému etniku, které je pomalu poslední voličskou skupinou ČSSD, soudě dle její politiky.

Chlubí se „vydolovali jsme 4 mld z EU“, jenže EU není nějaký Hej počkej, kdo by si nechal poroučet od jakéhosi oligarchy připomínající rozpětím Berlusconiho, kterého vyšetřuje kvůli konfliktu zájmů. EU měla jen skluz ve výplatě z 2015, tak normálně zaplatila v 2016, z rozhodnutí pouze jejího. Lidé, kteří nedají na klamy standardních partajníků jako je Babiš, vědí že už kecá jako stará vrána z vrabčího hnízda, taky šméčko, jako všichni ostatní.

ANO, prosperita ekonomiky vznikla z omezení zlodějin, například menšího odtoku peněz přes zlodějské tarify mobilního volání, 40 MLD korun mizelo každý rok do temnoty za hranicemi, a zasvěcení znalí zákulisí vědí, že to zařídil někdo jiný, někdo úplně jiný. Třeba ten kdo pomohl nahoru Babišovi, že Andreji? Jestli se chceš tvářit že nevíš o čem je řeč, zeptej se svého amerického poradce. Těch 40 MILIARD které zůstávají lidem každý rok navíc, se točí v ekonomice, zajistily pracovní místa, výběr daní, třeba na DPH to dělá 10 miliard navíc v rozpočtu, to je dost povědomé číslo, že?

Některá velmi zisková, často monopolní odvětví, odírají běžné lidi (jsou to třeba vodárenské firmy předané do tmy klausíčkem), vyvádí zisky do zahraničí, kdopak si vzpomene na už tehdy evidentní lži klause „zahraniční vlastníci budou zisky investovat zase tady,“ redaktorské nesmysly „nikam jinam by to neposlali... “ Když státní majetek převedl do anonymních firem šíbrů, a často to nejsou nějací Amerikánci nebo  lstiví Arabové, jsou to funkcionáři Otrlé Defraudační Smečky skrytí za kajmanskými trafikami. A když proti tomu někdo protestoval, co se stalo? Protestující lidi zamázla média, a zlodějina pokračovala. Sedí tam dodnes, někdo se přesunul do parlamentu. Teď, když mnohé firmy mají objemné zisky bez schopností, jen využitím postavení, bez výkonu, z ničeho, a vyvádějí peníze do zahraničí (kde je pochopitelně využijí na ledacos dalšího), tak géniové hospodářské politiky navrhli hruběji přitvrdit berně! Samo o sobě mimo terč, zvlášť když i poslední účetní dokáže vyrobit nákladovou fakturu kterou se tomu vyhne, během minuty obejde celospolečenské úsilí zákona, úsilí špatně nasměrované kvůli neschopnosti politiků. Dokonce tu daň chtěli sektorovou, rozličnou, semeniště dalších podvodů. Ještě k tomu podle velikosti firmy, ty minely je únavné pozorovat, lidi už to nebaví.

Infobox

Peníze, ilustrační foto

Co je podstatné

Nízké mzdy a hluboké zadlužení obyvatelstva znamená nesvéprávnost, slabost a osobní podléhání tlakům, individuálních šarlatánů i politických šíbrů. Situaci by někdo mohl ve spiklenecké teorii označit za záměr, jak zajistit ovladatelnost populace (o trochu pravděpodobnější než práškování zeměkoule z družic), to je vedlejší.

Podstatné je, že lidé by měli mít vyšší mzdy, odpovídající aspoň poměru HDP k bohatším zemím, a zadlužení mít nižší, aby občané stáli na vlastních pevnějších nohách.

Zdeněk Procházka

Dalšímu okrádání občanů, přes faktury za elektřinu a dotačními dírami ze státního rozpočtu, se snaží bránit paní Vitásková a taky na to doplatila, už by seděla ve vězení za svinstvo, které spáchali solárníci a hodili to na triko jí, když se to snažila zarazit. Za to ji dostávají za katr, při nezájmu politiků. Bodejť, stačí se podívat na působení solárně čezáckého Urbana (ČSSD), jak si rozuměl se starým i mladým kalusíčkem (ČEZ) po 20 let, je jasné, že se paní Vitásková nedočká podpory.

O dalších 6 miliard zmizelých do kapschy nás připraví lenoch Ťok, jehož kvalifikací bylo přivedení Skansky do mínusu (taky se motal okolo vypaření První brněnské strojírny atd.), vykašlal se na mýto po 3 roky, způsobil sám a vědomě časovou tíseň, pak ji použil jako záminku skoro vydírání celé země, aby nasypal prachy Kapschovi. Samozřejmě nějaké mlžení okolo, jenže Ťok nepotřeboval znát vnitřní struktury Kapschova systému, nepotřebuje brány, mohl mít dávno připravený jiný mýtný systém. Dávno.

K tomu chystá na železnici gigantické tunely, úplně zbytečné. Jenže aby si politici aspoň připustili co dělají, museli by aspoň něčemu konkrétnímu rozumět. No a to je ten problém.

Nezaměstnaných je méně, na odlehčené úřady práce najímá větší počet byrokratů Marxová. Směšná.

Ani nemusí mávat v parlamentu ztopořeným prostředníčkem do kamer, to je ta multi-kultura, „víc než (naše) kultura“.

Různé agendy státu, míjející se s realitou, kvůli zmatenosti svého směrování ucpávají samy sebe. Ale politici je neruší, nabírají další desetitisíce flinků na posty státních byrokratů, staví jim vládní čtvrti, mrhají našimi penězi (Babiš) a ještě nás opruzují neustálým papírováním a šikanou.

Nesmyslné školy typu „umělecký evropský management“ (to není vtip, to je reálná ujetost státu který je platí) marní naše peníze na zbytečné poflakování statisíců mladých, kteří by měli jít do výroby, kde chybí, hodně chybí.

Zatímco dvě stě tisíc „obohacovačů“ nikdy dělat nebude, skupina notoricky proslulá inteligencí. Pravda, inteligencí o něco vyšší než červené zelí, dědičné, a počet se zvětšuje, všichni to ví.

Proto jsme měli zkušenost s obohacovači-migranty jako první, první v Evropě jsme se postavili proti. Jen proto jsme zůstali zatím nedotčeným ostrůvkem, spolu se sousedními státy (Slovensko, Maďarsko, s jistými osadami, ehm), který posílením svých hranic může vytvořit ústupovou čáru obrany uvnitř Evropy. Když vnější hranice rozbíjel Soroš, Komárek, Merkl. Renzi z Itálie/Francie s demokratickým systémem již podlomeným početní silou imigrantů (už přímo ve vládách), blokujících sebezáchovnou reakci, množícím nositele kalašnikovů na náš úkor, za naše peníze. Kalašnikovy teroristů zakázat EU nechce (!), místo toho naše vzduchovky zakáží pomatenci v Bruselu. Vymstilo se odkládání nejslabších politiků do vedení Evropy, tam se to musí vyměnit a provětrat, přivést trochu rozumu.

Dalších dvěstě tisíc nezaměstnaných, tentokrát bílých (2% populace), se povaluje na dávkách z našich platů, přitom se jim nabízí 200 000 pracovních míst, generální ředitelé škemrají v televizi a přemlouvají osobně kdejakého zrádného  pohůnka, jestli by neráčil nastoupit do zaměstnání.

Ty statisíce povalujících se obyvatel chybí v průmyslu, zatímco kdyby vlétli do zaměstnání, nepotřebujeme jediného migranta (ani z blízkého ukrajinského obyvatelstva), na rozdíl od 40 let lží soudruha Komárka.

Příčina nezvyšování mezd je prostá: tvrdé odvody státu z mezd. Zaměstnavatelé by rádi přidali lidem, zvlášť když potřebují nalákat pracovníky, to je jednoduchá logika kapitalismu, jenže když zkusí přidat tisíc korun zaměstnanci, 700 ukradne stát. Babiš. Nízké platy jsou kvůli státu. A ještě se tím chlubí: „vybíráme nejvíc v historii“. Vždyť to je ten děs. Šokující, že oni nechápou co dělají, nechápou jak to funguje, jsou pouhé postrkované součástky bez vlastního rozumu, tihle řídí stát.

Jenže „není koho volit“ říkají lidé a mají pravdu.

Pokud se někde zaměstnanci domohli zvýšení mezd jen přes stávku okupačních odborů, to je nepříjemné, tím si stát vytváří organizovaného nepřítele a zadělává na velký, opravdu velký problém. Nedojde to do gangsterek jako v USA, nýbrž jako ve Francii, jen stávkuje, zahnívání vedlo k rozložení celé země včetně hranic, bezpečnosti a kultury. Kdo přizná, že francouzské síly jsou na zhroucení?  Co bude dál?

Nikoli stát, ale konjunktura průmyslu tažená spotřebou domácností způsobila vyšší zaměstnanost, vyšší odvody do státní poklady. Která jen bere, Babiš se objemnějšími berněmi chlubí, smutné.

Nikoli stát, ale konjunktura průmyslu způsobila nižší nezaměstnanost, nižší výdaje státní poklady. Tedy pracující lidi zbytečně obírá. A Babiš se tím chlubí, trapné.

Je to konjunktura ekonomiky, která způsobila vyšší koloběh peněz, a tedy výběr DPH.

Zisky rozpočtu zajistila ekonomika, akorát zatěžovaná státem. Finančně, a i na renomé hospodářství se pokouší parazitovat politici.

Dávky zmrazit/snížit a některé úplně zrušit, mzdy zvýšit, hranice utěsnit. Opakujeme to deset let.

Jenže jedinou reakcí byla systematická cenzura v médiích, podlé, toho taky stát drhne (a Evropa se nakonec potácí pod údery terorismu migrantů, už zevnitř, přesně dle varování a propočtů, první výstřely války v ulicích evropských měst).

Jo, ještě ta „úspora na obsluze státního dluhu“ (Babiš), jenže ve skutečnosti od nízkých úroků na finančním trhu, od uměle nulových úroků ČNB (Babišových souputníků), potažmo ECB, způsobují ztráty lidem kteří spoří peníze, dostávají nižší výplaty. To, co účetně „uspořil“ na úrocích za státní dluh, vytáhl Babiš z kapsy lidem, jen to není vidět.

Možná ušetřil miliardu ukončením smradlavých transakcí s bankami spojenými s ODS, ale jinak je celá údajná „úspora na obsluze státního dluhu“ zajištěna nulovými úroky ČNB a podobnými triky, přesouváním z jedné kapsy do druhé kapsy stejného kabátu, peníze chybějící v ČNB zaplatíme my, dalšími zbytečnými odvody. Stejně jako šlo na náš vrub 50 MILIARD ztráty kvůli Singerově syčárně s podlomením české koruny, posílá peníze nějakým Sorošům a příbuzným fondům, blahobytně se šklebí. Za ty peníze rozkládá Soroš hranice Evropy přes ta stejná média, přes společníka marxistky, aby se ve vzniklém chaosu schovali a vydělávali na něm.

Ještě nám způsobí ztrátu ve výši desítek miliard zatracené intervence ČNB, tlačené Singerovou radou.

Nízké (a dokonce záporné!) úroky způsobují bubliny úvěrů, zdražení bytů na nesmyslné hodnoty, vzniká hypoteční bublina někde připomínající předkrizový stav před krachem 2009 a ztrátou peněz, bude pak vidět účetně, velmi jasně vidět.

Úvěr dostal úplně každý, ačkoli evidentně nemá na splácení, až se úroky zvednou k normální hodnotě, ti jednoduší půjdou bankrot. Těžko se z toho budou vyhrabávat centrální banky a s nimi lidé tak hloupí, že využijí super výhodných půjček, které je dostávají do katastrof, kvůli syčákům z finančního sektoru, jelikož jinak by do nich nespadli. Takže aby se jim „sociálně pomohlo“ = zaplatila cizí útrata za alkohol, ve skutečnosti aby nebyla vidět ztráta ve finančních ústavech, ostuda politiků a ČNB, bude to sanovat opět stát z rozpočtu, čili zase my. Proto musí lidi, pracující a zejména střední třídu, přes odvody z mezd okrádat Babiš rozsáhlým zdaněním: aby měl na látání děr fiskální politiky, aby nic nebylo vidět na povrchu. Protože skutečnost pod hladinou se nedá lidem vysvětlit během 6 vteřinového šotu v tv, následné pády do vírů bankrotů pak vedou opět jen k povrchním dohadům, co se vlastně stalo.

Nulové úroky způsobují chybnou alokaci kapitálu, česky řečeno mylné vynaložení peněz, zmarnění výsledků práce, hospodářské ztráty, nespravedlnosti (které nejsou vidět v novinách, dokud se ekonomika snaží jak může). Že na to neupozorňuje ani trojice novějších tváří vystupujících za ODS, hlásící se ideologicky k nízkým daním (na které dnes najeli náhle všichni, když jim to někdo systematicky začal podstrkovat, zvláštní), zatímco členstvo ODS jsou pořád původní kmotři a šíbři, politická nabídka je tristní.

O migrantské TOP-06 ani nemluvě.

Účetní  triky má Babiš v malíčku: Agrofert vydal dluhopisy, které byly osvobozeny od daně z dividend kvůli podivné jednokorunové formální ceně každého z milionů papírků. Dnes tvrdí, že dluhopisy jsou standardní způsob financování podniku, to sice ano, když majitel podniku nemá peníze: zadluží se u jiných. Jenže Babiš vydal dluhopisy a pak je koupil sám, od sebe samého, to je divné na první pohled. Když někdo peníze soukromně má, a jeho podnik nemá, tak do něj vloží peníze přímo (normální poctivý člověk): přidá do kapitálu nebo dá své firmě půjčku. Jenže z půjčky by musel platit daň z úroků, podobně z dividend akcií, z výnosů dluhopisů, což se mu nechtělo. Využil účetního triku a napsal nominální hodnotu pouhou korunu a vyhnul se zdanění. Pod formálním krytím přesunu peněz „do firmy“ vyvedl peníze z firmy, do soukromých rukou aniž by zaplatil daně, Babiš. Přitom ždíme nás berněmi z každého haléře. A teď ho nachytali, že si taky občas přilepší, není dokonale čistý.

Chystaný formální přesun Agrofertu nějakému zástupci ve fondu nic nezmění, dosadí advokáta, který vymyslel to daňové šméčko. Ten udělá s Agrofertem cokoli, co Babiš naznačí, jinak bude vyměněn, na takovém pověření pracují týmy právníků. Za což se Babiš schovává před otázkami proč to tak dlouho trvá (jinak by to bylo hned). Za deset let se Agrofert vrátí do Babišova klína i s penězi ze státních zakázek a dotací, nahrabaných z našich daní, z našich snížených platů. Kdyby byl poctivý, tak se zřekne těch dotací a bude čisto, nikdo nemůže říct ani popel. Místo toho se Andrej schovává do Čapích hnízd převedených na členy rodiny, jako ODS a Kalusek. Kdyby chtěl být přínosným politikem, promyšleně skoncovat s korupcí dotací (severočeská regionální rada, ve skutečnosti všude), tak zruší dotace úplně, daně může snížit, platy zvýšit, a ekonomika pojede. Bez přítěže politických šíbrů a byrokratů, ti by mohli dělat něco užitečného, pracovní místa už na ně čekají.

Mocní při vládnutí neví co dělají, hlavně když oni osobně hrabou, nebo u současné garnitury když hrabou jisté privilegované skupiny. Jejich kiksy momentálně netrčí příliš palčivě díky vysokým výkonům ekonomiky, ziskům státního rozpočtu postaveným na nízkých mzdách.

Místo odměny za práci lidem podstrkují půjčky zdánlivě zadarmo, ale jak říká lidové ruské přísloví: zadarmo je jen sýr v pasti na myši.

Až se navrší ztráty příliš, až prasknou bubliny, půjde to zase na hubu jak 2009. Postup, jak ty bubliny vypustit, už špiclové vykradli, vzápětí zvýšili některé sazby, uvidíte jestli se to ukočíruje.

P. s.: Vyčkám na další nadávky a výhrůžky vraždou od BISáků, když občas odhalím zvlášť rozsáhlý podvod, třeba tuctovou příčinu zhroucení WTC (šlo to dolů bez termitu, kvůli stavebnímu šlendriánu, s předem nezamýšleným obřím pojišťovacím podvodem vyvoleného, lživým zdůvodněním řady válek, statisíců mrtvých, pak ISIL, migrace,...). Vrátím se do ložnice pod kameru úchylných BISáků, otravujících a dbajících abych zašel bez pokračování. Nevím, kdo všechno z politiků a establishmentu o tom svinstvu ví, mám jediný vzkaz: táhněte do ...

Bisáci, ministři, poslanci, neschopní a všehoschopní šíbři, táhněte do ..., všichni.

Za PetPe.cz - Pracující proti parazitům: Zdeněk Procházka, konstruktér a programátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…