Zdeněk Procházka: Vítězství komunistů způsobila neschopnost starých stran

29.11.2017 8:23

Pokud nikdo neviděl příznaky, kam ta cesta vede, jasné dlouhodobě: stejně jako ve Vítězném únoru 1948 soudruha Gottwalda. Na Rusko napojené strany se chytily v některých směrech chytřejší politiky, dnes stran migrace nebo korupce, rozsáhlého parazitismu či zlodějin jistých vlivových skupin, ale to nebylo rozhodující. Rozhodla neschopnost a prázdnota starých stran. Při nastolení komunistické vlády v únoru 1948 (se skutečnou podporou velké části obyvatelstva!),i teď při nastolení komunistické vlády roku 2018.

Zdeněk Procházka: Vítězství komunistů způsobila neschopnost starých stran
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Počínaje neschopností partajníků ve všedních záležitostech, nechali se zatlačit do kouta křikem "okradení národa o stovky miliard za lithium", jen kuňkali o jakémsi cancu v archivech, poštěkávání na místě, kam je chtěl Babiš odlákat. Přitom to lithium se nedá pořádně vytěžit, stěží s nulou při stávající technologii. Žádné "stamiliardy", jen nula. Jestli to politici věděli (minimálně ČSSD ovládající ministerstvo hospodářství) a nedokázali rozmáznout věcnou podstatu, nebo to dokonce ani netušili, ačkoli vládnou a sedí v aparátu, tedy věci nerozumí... Co je horší?
Nedokázali ani propíchnout bublinu. Aby, poukazem na faktickou lživost agitační bubliny, vymáchali lhářům šňupák ve vlastní loužičce.
K tomu ukázat koordinaci propagandistických kampaní komunistů–aNO na minutu přesně, vždyť koordinaci viděl i člověk, který se díval na zprávy jednou za měsíc, kampaň byla vlezlá všude, komunisté agitovali lithium dokonce na nesnášeném youtube. (Které už jinde zakazují. Následovat bude zrušení anonymity internetu, včetně pirátských zátok okrádačů tvůrčích lidí, Zrušení anonymity internetových protokolů přikázal BabiZemanův car Putin jasně a dávno, aby zrušil svobodu opozičního názoru. Piráti neznají ani tu jejich údajnou "doménu". Nemusí: když neumí, okopírují, vezmou si cizí majetek.)
Nekomunistická opozice netrefila podstatu, nevyvíjela přesně směrovaný tlak. Dokonce ani Kalousek, úzce specializovaný anti-Babiš.
Nevrátili diskusi k dotačnímu podvodu Bureše, kompru, které naservírovala na stříbrném podnose americká agentura. Politici se motali jinde, v chimérách.
Jasné dřív, než lidi vykročili do volebních místností.

Babiš vede volební kampaň na úkor koaličních partnerů, i když formálně sedí v jedné vládě, ubírá voliče socdemákům, a ti do posledního dechu, do posledního vydechnutí hlásají: "naším soupeřem ve volbách je Okamura!" Cože?! Přetahují se snad s Okamurou o stejné voliče, cikány?
(Poslední voliče sociálů, soudě dle programu, jak jsem si dovolil uštěpačně popíchnout půl roku před volbami.)
Marnost. Jednoduché vyhodnocení říká, že jsou dezorientovaní i v rutinní technice politiky.

Tedy dokud zdrojem politické moci jsou občané. Až politiku bude určovat zase shora ideologický tajemník, včetně svých omylů a neschopnosti, zajistí volební výsledek předem, aby se udržel. Aby ho nevyprovodily důsledky vlastních omylů a odporu lidí, musí výsledek voleb určit shora, vnutit, sám je nucen zavést diktaturu, říkal to jasně předem: diktatura proletariátu. To narýsoval teoreticky přesně. Taky říkal: "jezdím do Moskvy nabrat prachy na kampaň a instrukce, jak vám zakroutit krkem!"

A propos: to ještě nikomu nedošlo, že Kreml racionálně nalézá chyby v politice západu a ryje do nich, nalézá skuliny a v nich se zachycuje, aby západ úplně normálně rozklížil a na tom vydělal? Je to pochopitelné, normální, legitimní. A ty chyby v politice západu jsou skutečné. Pokud si politici neuvědomí, které to jsou, neutěsní, neobsadí ta pole dříve než konkurence, pak se západ rozloží.

Římskou říši neporazili "barbaři zvenčí", to je lež viníků zevnitř, pozdějších vládců, kteří psali oficiální dějepis. Barbaři volně napochodovali na území evropské říše, rozložené parazity zevnitř. Stejně jako židovští pasáčci ovcí nezbořili kamenné hradby mocného Jericha nějakou Trumpetou, nýbrž napochodovali do prázdného, dávno rozbořeného města. Zbytek jsou lži vítězů, fabulované za peníze podrobených pracujících.

Nepomůže pluk policejní pravdy na internetu.
Fízlové všech druhů nemyslí, zato mi tajní zničili život, až do posledního kouta bytu, i hůř, jen aby vykradli analýzy a řešení, sami totálně neschopní, byl jsem bit. Už chci mít klid, postavil jsem se stranou. Držel jsem jazyk za zuby, nápověda byla jen pro chytré, byla veřejná, stačilo umět číst. Principiální chybou nebylo zavedení EET (v principu všeobecné rovné zdanění), ale při objemnějším výběru berní měli snížit daně. Zatímco "pravicová" opozice tlačila na zrušení EET, zrušení rovného zdanění (! to je pravice?), spojena s neplatiči – což potvrdilo nedůvěru občanů, podle toho získala hlasů. Místo aby důrazně navrhla, že když se víc vybírá (díky výkonu průmyslu), snížit daně rozsáhle, tím zvýšit mzdy plošně. Spolu s dalšími zdroji (mlčím), kterými se současně řeší další nerovnováhy, přirozená témata pravice. Nic.

Štó sďélať, taváryšči? Nekrást a nedělat nesmysly, ani z ideologické slepoty, ani při okrádání tvůrčích lidí, když politiku řídí mocichtiví kreténi, schopní komukoli zničit život.
Těžko něco čekat od politiků, kteří stáli ve studené vodě už od jarního tání, a ani na podzim necítili, že se blíží rudá listopadová záplava.

Zatímco nás zahřejí písně, co nás učil listopad (ZDE). Žijí v nás, Wabi.

P. S.:

Čtyři dny po rozeslání této úvahy oznámil Babiš snížení daní jako program příští vlády: snížení daní finančně slabším zaměstnancům, ze základních potravin... Agitováním nižších daní převzal rétoriku pravice, vyrazil jí základní zbraň z rukou. Obsadil to pole dřív než konkurence, hned jak uviděl příležitost.

To, že chudší část obyvatelstva už nezaplatí (reálně) žádné daně, teď může někdo zakysle kuňkat v malých klubech bohatších, vzájemně se podporujících milionářů, taky neplatičů daní, ale o politickou moc přišli. Protože omezeni svým bytostným způsobem myšlení: navenek vyhlašovat rovnost zdanění a příležitostí, zato v zákulisí tunelovat rozpočet do kapes úzké skupinky a neplatit vůbec žádné daně, ani z nakradených miliard, rozežranost minulých 25 let. Ideál svobody používat k útěku před právníky, k zakrytí stop, před vyšetřováním zlodějin.

Teď otevřeně navrhli zrušení celoplošného zdanění, spolehli se jen na hlasy různých kličkařů, jenže kolik jich je? Oprrravdu to stačí na vítězství ve volbách? Rutinní technická kalkulace, jenže nic.

Kličkovat před zdaněním je přirozený individuální pud, má smysl v režimu tvrdého zdanění. Nejtvrdší bylo za ODS-klausíčka (ačkoli hřímal v televizi o "nízkých daních"), nasadil tíživé berně, aby ve státní kase zalepil díry po tunelech.

Když už nezbyl další státní majetek k rozkradení po převratu 1989. Rozkradení přes darebáky ve státním aparátu, který měl nejrozsáhlejší moc (privatizaci veškerého majetku) v historii země, ačkoli navenek hřímal o "nulovém státu".

Pak zbankrotoval, "geniální ekonom všech ekonomů, jaké historické štěstí že se narodil právě v Čechách, ani si nezasloužíte takové štěstí že se Vů-pardon, Leader uvolil jít do vlády," :-D (téměř doslova Mladá Fronta Dnes jako včera celých 25 let). Po bankrotu přišel za střední třídou, kvalifikovanými řemeslníky, a tvrdě nás obral, opět využitím všemocného státu, přesně dle předpovědi 10 let předem, vysvětlování, varování všem,... Marnost. Za snahu upozornit lidi na šmejdy mi ještě nadávali, celé ty roky, i budoucí oběti šmejdů.

Mentalita údajně "pravicových" politiků je také pořád stejná. Když se zavedlo důsledně všeobecné zdanění, vyšší výběr, tedy možnost všeobecného snížení daní, místo aby nastolila své základní téma, popřela tzv. "pravice" vlastní základy: odmítla všeobecnost zdanění, de facto odmítla rovnost podmínek. Zaslouženou volební prohrou přenechala vládu, stanovení daňových sazeb, levici, která si ohne zdanění k zisku svých voličů. Kteří téměř neplatí, už teď. K tomu zrušení superhrubé mzdy, aby schopnější neviděli o kolik je obírá Babiš, na zaplacení spotřeby chudiny... Dobře to vedete, soudruzi!

Dovětek: odeslal jsem psaní, a vyrazil za svými přáteli. Jemně jsem šimral benzín, jel na spotřebu, pomalu, ve zpětném zrcátku se objevila za městem jediná světla, která se kupodivu držela ve stejné vzdálenosti, ať jsem zrychloval nebo zpomaloval, třeba 60 na prázdné rovné silnici, visel pořád. Obvykle je celý kraj úplně tmavý, bez jediného světla na deset kilometrů daleko. I když tohle nalepení už udělali několikrát. Standardní sledovačka tohle nemá zapotřebí, tajná služba zná polohu automobilů dle naváděcích štěnic, zná polohu telefonů dle průniku hyperbolických funkcí, nemusí smrdět za zadkem. Přitom BIS jediná ví, že osamělé auto v  noci padlé na prochladlej kraj patří mně, nápadně přivěšení otravující opruzové jsou kreténi z BIS, znechucují, zničili soukromí. Úplně jsem zastavil mimo silnici, jediný způsob jak zmetka donutit předjet a vypadnout.

Jenže mám vyzkoušeno, že příště se přilepí další dotěra z BIS, další bude otravovat v hospodě, i když nastrkal mikrofony ke všem stolům (vybírá si, od kterého stolu se mu hodí záznam, chodíme tam pravidelně). Ke sledování nepotřebuje to otravování, auto toho buzeranta mělo barvu komunistického práporu, jeho záměrem je popichovat, obtěžovat. Otočil jsem se a jel zpátky do svého  odraného brlohu. Tam aspoň poslední rok přestali otravovat s reakcemi na to co zrovna píšu, s vnucováním co chtějí a nechtějí abych psal. Někteří politici o tom věděli, zejména vládní, věděli že mi ničí život, ale nezasáhli, ze strachu z fízlů a stejného motivu: krást analýzy a řešení, zejména v tématu, kterým se pochlubit veřejně nemohu, ovšem vyneslo desítky miliard, které politici rozházeli svým parazitům. Zatímco související návrhy, které se nehodily jejich zájmům, hodili do koše. Krást – zájem politiků a tajnejch.

Tak už to na světě bývá,
tak se to na světě
jak vrabci na plotě
hádá. (©P.D.)

Pak jsem zase dojel za svými přáteli, potřebuji pár normálních lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …