Zdeněk Smrčka: Svéráz českého rouškobraní aneb Vědeckou cestou vzhůru do pekel

15.09.2020 19:54

Chtělo by se mi věřit, že rozeslání roušek všem tzv. seniorům, správně však měl být použit výraz "všem občanům narozeným před rokem 1961", jakož i všem hendikepovaným, bylo z vládní strany motivováno dobrými úmysly.

Zdeněk Smrčka: Svéráz českého rouškobraní aneb Vědeckou cestou vzhůru do pekel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Třebaže byli tímto aktem dotčení adresáti de facto vládou zařazeni či klasifikováni jako občané druhé kategorie, když jim sama nedokázala nabídnout nic jiného, než aby si zakryli ústa a nos, a raději vůbec nevycházeli ze svých domovů. A to nemluvě o skutečnosti, že principiálně vzato, sám akt rozeslání roušek byl ve své podstatě téhož druhu, jako by vláda těžkým kuřákům rozeslala lehké cigarety s filtrem s tvrzením, že přece filtry v cigaretách ochrání jejich zdraví a životy. Anebo, jako by lidem závislým na heroinu rozeslala dávky methadonu, s tím, že přestanou být nebezpeční sobě i svému okolí.

Víceméně od jara nedokázala vláda nic jiného, než lidem nařizovat nošení roušek. Podíváme-li se ale dnes na statistiky počtů nových případů ve vybraných zemích, snadno zjistíme, že největší nárůst zaznamenávají právě ty země, které na jaře přijaly ta nejpřísnější opatření v nošení roušek: jmenovitě Francie, Izrael anebo právě naše země. Již na jaře na kontraproduktivnost takovýchto opatření upozorňovala například ekonomka Šichtařová. Izrael a Česká republika byly na jaře dávány světu za vzor, jak se rouškami vypořádat s koronavirem. Předseda Babiš dokonce šířil po světě v této věci své osvětové video. A dnes? Izrael zavádí drakonická opatření vůči svému obyvatelstvu, včetně de facto zákazu vycházení! A ministr Vojtěch vyhrožuje v obdobném duchu našemu obyvatelstvu s razantním přitvrzením stávajících opatření. Posedlost hygienou a strachem z infekcí ale přece byly typické rysy života nacistického Německa.

Anketa

Mělo by Česko stavět další bloky jaderných elektráren?

89%
11%
hlasovalo: 8771 lidí

Co tedy vládní činitelé této země dokázali svým lidem od jara nabídnout kromě roušek a finančních náhrad? Vlastně NIC podstatného. Z neznámých důvodů programově ignorovali již v březnu zveřejněnou zprávu prof. Rupricha o významném preventivním účinku omega-3 mastných kyselin proti koronaviru, stejně jako zprávy o preventivních účinku vitamínu D. Proč tedy namísto roušek vláda lidem nezajistila přednostní distribuci konzerv sardinek, tresčích jater a šumivých tablet s vitamínem D? Proč vláda nenabádala lidi, aby trávili maximum volného času v přírodě, na slunci a čerstvém vzduchu? Proč ignorovala skutečnost, že existuje obor zvaný psychoneuroimunologie, zabývající se vztahem mezi stavem lidské psychiky, nervovým systém a přirozenou imunitou? Proč namísto toho nejen veřejnoprávní média bombardovala bez ustání občany čísly o nemocných a mrtvých, což se muselo zákonitě negativně projevit na lidské psychice a tudíž i imunitě?

Vládní činitelé se obklopili celou řadou lékařských kapacit, vyhovujících názorově vládou vytyčené strategii, ale proč jí žádná z nich neřekla, že COVID-19 je ve své podstatě civilizační nemocí, ergo nemocí moderní civilizace? Nejtěžší průběh onemocnění mají přece lidé obézní, diabetici, a patrně i lidé s respiračními chorobami a lidé s celkově oslabenou imunitou. To vše jsou ale přece typické civilizační choroby! Proč tedy vláda již na jaře nevybídla občany, aby věnovali prvořadou pozornost změně životního stylu směrem k zdravé alternativě? Proč nepřiznala, že senioři obecně, a osoby s Alzheimerovou chorobou téměř bezvýhradně, vykazují krajně špatný výživový stav svého organismu? A proč nepřijala efektivní opatření k nápravě? Proč naopak tyto občany na dlouhé týdny až měsíce víceméně izolovala od okolního světa, včetně od kontaktů s blízkými? Proč to jediné, na co se spolehla a spoléhá, byl a je farmaceutický průmysl?

Stará lidová moudrost praví, že cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly. Bohužel musím konstatovat, že rozeslání roušek a hlavně všeobecná povinnost jejich nošení takovouto cestou je. Soustředěním se na jaře na jejich nošení patrně došlo k oslabení přirozené imunity obyvatelstva. Ano, namísto toho, aby vláda přijala opatření ve směru zdravé výživy jmenovitě, a zdravého životního stylu obyvatelstva všeobecně, což by vedlo k posílení jeho imunity zcela přirozenou cestou, dokázala zcela nepřirozenou cestou povinného nošení roušek jeho imunitu oslabit! Anatole France na adresu právě takových vědců, kteří dnes horují pro skvělý preventivní účinek roušek, pravil: "Věda je neomylná, ale vědci se mýlí neustále." Z vědy se bohužel stalo novodobé náboženství, a z vědeckých kánonů dogmata, která je zakázáno zpochybňovat. Za nitky tu zjevně tahá farmaceutická lobby coby šedá eminence vědy. Vaše činy, vážení členové vlády, dokazují, že jste jejím dogmatům v boji proti koronaviru sami podlehli.

Udělali jste ze všeho kolem COVIDU-19 jenom byznys. Ve jménu záchrany lidských životů jste dopustili v této zemi odumírání lidské důstojnosti, svobody a lidskosti vůbec. Ale takový režim, který lidem zakazuje svobodně dýchat a svobodně se pohybovat, je režimem totalitním. A jako takový nemá v 21. století právo na svou existenci. Pohřbili jste demokracii, symbolicky v den připomínky zesnutí prezidenta Masaryka. Ve jménu jeho odkazu, pokud vám zbývá alespoň trochu cti, přestaňte ničit tuto zemi a její občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Důchody, rozbouřené trhy a inflační saň

15:57 Zbyněk Fiala: Důchody, rozbouřené trhy a inflační saň

Vláda neochabuje v úsilí, jak občany pumpnout. Teď je to na stole v podobě návrhu důchodové reformy,…