ePortál: Hubatý Rejžek konečně dostal "po čuni". Od tohoto divadelního barda

28.02.2016 18:54

Jan Rejžek je známý svým hysterickým a agresivním stylem polemiky, prostřednictvím které dokázal v minulosti znejistit celou řadu osobností z oblasti filmu, politiky, sportu, literatury či hudby. Jeho bigotní styl moralizování vzbuzuje vzhledem k jeho pokročilejšímu věku již jen shovívavé úsměvy na rtech. Nicméně nyní si došlápl na divadelníka Jiřího Suchého, který milého Rejžka utřel s grácií sobě vlastní. Redakce ePortál.cz má jasno a Jiří Suchý v této včerejší facebookové výměně názorů vítězí podle našeho názoru jasně na body. Posuďte ostatně sami.

ePortál: Hubatý Rejžek konečně dostal "po čuni". Od tohoto divadelního barda
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Jiří Suchý:
Jan Rejžek mě zde v komentářích zase jednou oslovil:

Jan Rejžek: Slovutný a proslule skromný Mistře, zabrzděte laskavě. Řád TGM od ruského agenta Zemana Vám fakt nesmrděl? To Vám nestačila medaile za zásluhy od Václava Havla? Jistý Vladimír Mišík odmítl od obludy, placené Lukoilem, vyznamenání přijmout. Kdybyste to i Vy dokázal, za života vstoupíte na nebesa. Bohužel. A Varyš s tím nemá nic společného.

 

Jiří Suchý:
A tak mu odpovídám:

Pane Rejžku, vím, že mě už dlouhou dobu nesnášíte – ostatně nejsem jediný. Za to, že jsem se v případě ocenění prezidentem nezachoval tak, jak byste si přál, jste mně už jednou vyčinil a použil jste k tomu dost podpásovou argumentaci, že bych si šel i pro nacisty udělovanou Svatováclavskou orlici.

Odpovím Vám znovu stejně jako při Vašem prvním psaníčku. Postavil jsem se proti režimu, který do republiky přivezly sovětské tanky, byl jsem mezi prvními, kdo podepsali petici 2000 slov, odmítl jsem svůj podpis odvolat, nezúčastnil jsem se akce v Divadle hudby, podepsal jsem Několik vět, petici za propuštění Václava Havla, odmítl jsem Zasloužilé umělectví atd., atd. Za to všechno jsem ochotně pykal.

Kdyby Miloše Zemana přivezly sovětské tanky, nebo dokonce ty německé se zmíněnou Svatováclavskou orlicí, zachoval bych se asi jinak. Ale prezident Zeman byl zvolen v demokratických volbách, které – ať se mi to líbí nebo ne – respektuji. Ostatně respektovali to i další osobnosti, kterých si vážím a které si každý rok pro vyznamenání na Hrad jdou a chodit budou. (A to hubujete všem, nebo jenom mně?) Nerespektuji, a přiznám se, že nemám ani moc rád lidi, kteří vyznávají demokracii, a přitom nesnesou někoho, kdo nejedná tak, jak by si oni představovali.

Nemám ani příliš v lásce lidi, kteří číhají na příležitost, jak si na někom vylejt zlost. Až mě budete zase znovu kárat, vězte, že bych Vám opět odpověděl stejně, takže příště už, prosím, s mojí odpovědí nepočítejte. JS

převzato z Facebooku Jiřího Suchého

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty