Petice proti povinným imigračním kvótám

16.05.2015 12:15

Iniciativa IVČRN vyhlásila petiční akci proti povinnému, masovému umísťování imigrantů (uprchlíků) v ČR, zejména proti stanovení povinných kvót ze strany EU. Udělování azylu musí zůstat v kompetenci národních států a nemůže být shora diktováno Evropskou unií.

Petice proti povinným imigračním kvótám
Foto: Archiv
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Evropská komise v těchto dnech zahájila legislativní kroky k zavedení povinných kvót na přerozdělování imigrantů do ČR. Přes masáž médií – hovořících o kvótě 500 uprchlíků – je skutečností, že nucené kvóty by znamenaly přísun tisíců a desetitisíců imigrantů ze zemí jako Sýrie, Irák, Afganistan či Somálsko. A to každý rok.

Přijímání kulturně velmi odlišných, zejména muslimských imigrantů, představuje obrovské bezpečnostní a ekonomické riziko pro naši zemi. V Evropské unii se nyní může jednat o přidělení přibližně 30 000 imigrantů do ČR ročně, což většina obyvatel Česka považuje za nepřijatelné. Více o skutečných počtech uvádíme zde: http://www.ivcrn.cz/dezinformace-o-kvotach-ne-500-ale-20-000-imigrantu/ – EU spojuje dvě naprosto odlišné věci: akutní pomoc obětem syrského konfliktu z uprchlických táborů (to je těch 500) a přerozdělení statisíců, většinou ekonomických migrantů, kteří se už do Evropy dostali (uvažovaná kvóta pro ČR je 2,98%).

Cíle petice:

– Zřetelně deklarovat skrze ústavně zaručené petiční právo nesouhlas veřejnosti ČR s masovým přijímáním imigrantů a zejména s povinnými kvótami stanovenými orgány EU.

– Podpořit Vládu ČR v dosavadním postoji k odmítání povinných kvót.

– Vyvolat veřejné slyšení v Parlamentu ČR a zde, s volenými zástupci lidu ČR, iniciovat kroky k zachování národní suverenity ČR proti diktátu orgánů EU.

– Vyvolat národní referendum v otázce nuceného přijímání imigrantů.

Jak se do petiční akce zapojit:

1) Vytiskněte si petiční arch. Hlavní odkaz http://www.ivcrn.cz/petice2015.pdf nebo stahujte zde:http://leteckaposta.cz/252889609 nebo zde:http://tempsend.com/EEE020D17C . Nic v něm neměňte, jinak bude neplatný!

2) Nechte ho podepsat maximem lidí. Dbejte na správné vyplnění všech kolonek!

3) Pošlete vše, co seberete, na adresu Ing. Jiří Barták, U Trojice 6, 370 04 České Budějovice

Konečný termín petice a nutnost zaslání vyplněných archů bude s předstihem vyhlášen na stránkách IVČRN. Vhledem k překotnému vývoji v prosazování kvót ze strany EU počítejte s nutností petici uzavřít spíše v řádech týdnů než měsíců.

Na stránkách IVČRN (web i FB) budou průběžně zveřejňována podpisová místa, kde bude možno petici rovněž podepsat. Vzhledem k časové tísni vyzýváme nejširší veřejnost k aktivnímu zapojení do sbírání podpisů.

IVČRN plánuje i další akce proti diktátu EU. Každá občanská aktivita má své místo, žádná není bezvýznamná. Jako občané ČR jsme nositeli suverenity a jediným zdrojem státní moci, která musí v zájmu občanů ČR konat, jinak nemá právo na existenci.
Dostat občany ČR do pozice, že nic nemá smysl a nelze dělat, je cílem těch, kdo tuto suverenitu občanů ČR chtějí podkopávat. Dnes jako v minulosti. Přátelé, k tomu, co se dnes v Evropě děje, nesmíme mlčet a bez výjimky KAŽDÝ Z NÁS MŮŽE POMOCI TO ZARAZIT!

Znění petice:

My, občané České republiky svým podpisem petice stvrzujeme, že žádáme vládu této země, aby rázně odmítla veškeré návrhy Evropské komise a Evropského parlamentu na zavádění povinných kvót pro uprchlíky. Jsme přesvědčeni, že udělování azylu by mělo zůstat čistě v kompetenci národních států. Souhlasíme s tím, aby naši humanitární pracovníci v přiměřené míře pomáhali přímo na území daných států, tak jak to běžně dělají v případě různých živelných katastrof. V hromadném přijímání kulturně velmi odlišných, zejména muslimských imigrantů, ale spatřujeme obrovské bezpečnostní a ekonomické riziko pro naši zemi i její demokratické zřízení. V případě, že Evropská komise bude přes odpor ČR vynucovat, legislativně či jakýmkoliv jiným způsobem, umísťování imigrantů (uprchlíků) v ČR, žádáme Vládu ČR a Parlament ČR, aby iniciovaly kroky k vypsání národního referenda v této otázce.

Prohlášení lídra IVČRN Martina Konvičky:

“Neodmítáme solidaritu s trpícími, ale vláda naší země se musí starat především o bezpečnost svých občanů. Zkušenost západní Evropy ukazuje, že imigrace z islámských zemí s sebou přináší zvýšenou kriminalitu, vznik ghett, gangsterství a postupný rozklad společnosti. Nemůžeme na svá bedra vzít osud celého světa – to by nakonec trpěli všichni. A nemůžeme ani napravovat naivitu politiků ze “staré EU”, kteří v bohorovném přesvědčení o vlastní výlučnosti přehlíželi rizika a nyní se ta rizika snaží vyvézt do zemí sousedních. O něčem takovém jsme v referendu o vstupu do EU nehlasovali, dnešní chování Bruselu k novým zemím připomíná Mnichovskou zradu.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Ke světovému dni obezity

13:04 Petr Hampl: Ke světovému dni obezity

Všechno nejlepší ke světovému dni obezity! Já se svým metrákem mezi oslavence zcela jistě patřím, al…