Atentátníka z Paříže Amimoura pohřbili do neoznačeného hrobu

27.12.2015 18:13

Jednoho z pachatelů listopadových teroristických útoků v Paříži pohřbila rodina na Štědrý den do neoznačeného hrobu na severním předměstí Paříže. Informoval o tom dnes francouzský tisk. Samy Amimour byl jedním ze tří útočníků, kteří v koncertní síni Bataclan povraždili 13. listopadu 90 lidí. Celkem si pařížské atentáty vyžádaly 130 obětí.

Atentátníka z Paříže Amimoura pohřbili do neoznačeného hrobu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Eiffelovka a láhev červeného mezi svíčkami

Amimoura rodina nechala pohřbít do neoznačeného hrobu na hřbitov v La Courneuve v departementu Seine-Saint-Denis, kde vyrůstal a kde žijí jeho rodiče. Pohřbu se zúčastnilo jen několik lidí, před jeho začátkem nechaly úřady hřbitov uzavřít pro veřejnost, informoval francouzský list Le Journal du Dimanche.

S největší pravděpodobností jde o prvního z pachatelů listopadových teroristických útoků v Paříži, kterého úřady dovolily pohřbít. Zákazem označit hrob chtějí údajně předejít tomu, aby se stal terčem útoků nebo naopak místem setkávání radikálních islamistů.

Francouzští občané mají právo být pohřbeni v místě, kde žili, zemřeli nebo tam, kde žije jejich rodina.

Osmadvacetiletý Amimour se narodil ve Francii. Už v roce 2012 byl obviněn z terorismu kvůli údajné snaze odejít do výcvikového tábora islamistů v Jemenu či Somálsku. Později se ale úřadům ztratil a Francie na něj vydala mezinárodní zatykač. Vyšetřovatelé zjistili, že tehdy odcestoval do Sýrie a následně se dostal nepozorovaně zpět do Francie.

Kromě Amimoura v koncertní síni Bataclan útočili další dva Francouzi – 29letý Omar Ismail Mostefai a 23letý Fouad Mohamed Aggad. Další teroristé útočili 13. listopadu u stadionu Stade de France či v pařížských barech a restauracích. Na útěku je stále Salah Abdeslam podezřelý z přímého zapojení do atentátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice