Augustin (SPOZ): Lajtoch k soudu nepůjde!

28.01.2012 13:39

Policie obvinila 11 bývalých radních města Přerova, včetně primátora Lajtocha, a dva úředníky z trestného činu sjednávání výhody při zadávání veřejné zakázky, při veřejné soutěži, veřejné dražbě a ze zneužití pravomoci úřední osoby. Podezření bylo u dvou veřejných zakázek - stavby domova pro seniory a přestavby zimního stadionu. První zakázka se předražila o 30 milionů korun!

Augustin (SPOZ): Lajtoch k soudu nepůjde!
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Případem se zabývalo vsetínské státní zastupitelství, tedy zastupitelství z jiného kraje než jsou obžalovaní. Na pokyn krajského státního zastupitelství však vsetínské státní zastupitelství odmítlo kauzu zastavit (nepodat žalobu), a tak byl případ ze Vsetína odebrán a předán do Olomouce. Olomoucká státní zástupkyně Kodytková, která kauzu dostala, ji následně zastavila a žalobu nepodá. Dle serveru www.olomouc.idnes.cz - na námitku o podobnosti případu s kauzou Čunek, kde také bylo stíhání zastaveno, řekla státní zástupkyně Kodytková: „to mě fakt rozčiluje“.

Lajtoch má pravdu, že to byla štvanice. Ano, pokud by to bylo trestné u něj, museli by pak obžalovat většinu veřejných zadavatelů. Předražování staveb z veřejných zdrojů skrze vícepráce je objektivním faktem. Na Lajtochovi jako svého druhu obětním beránkovi špína však zůstane… i díky tomu, že se neočistí u soudu.

Zůstává však faktem, že obě přerovské zakázky (stavby) financované městem se předražily díky vícepracím o desítky miliónů. A kdo ty desítky milionů zaplatil? Daňoví poplatníci. Stejně jako státní zástupkyně by se měl občan rozčilovat, kam plynou peníze i z jeho daní! Zatím však máme jen rozčilenou státní zástupkyni Kodytkovou… Přejme ji klidné spaní.

Radek Augustin, místopředseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.