Bárta: Jak PROLUX podvádí lidi? Díl 2.

10.08.2012 19:46

Firma PROLUX zničila životy tisícům lidí po celé republice. Proti této firmě bojuje a poškozeným dlouhodobě pomáhá Světlana Glaserová, kterou jsem se rozhodl podpořit v projektu občanského sdružení Společná obrana. Ve spolupráci s ní Vám přináším druhý příběh občana podvedeného firmou PROLUX.

Bárta: Jak PROLUX podvádí lidi? Díl 2.
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

PODVEDENI PROLUXEM, PŘÍBĚH DRUHÝ

Paní Slavíčková spolu se svou dcerou a se svou sestrou zdědily byt v Kladně. Byt se rozhodly prodat a o peníze se rozdělit. Inzerovaly tedy na soukromých inzertních serverech, kde na ně získal kontakt PROLUX.

Dne 14. 9. 2008 je navštívil makléř Proluxu a pod záminkou, že má pro ně okamžitě vážného zájemce, vylákal na sestrách paní Tůmové a paní Slavíčkové podpisy na exkluzivní smlouvu, o které tvrdil, že je pouhým nezávazným svolením k inzerci.

Žádný zájemce nebyl pochopitelně ze strany PROLUXU ani po téměř dvou letech doporučen a paní Tůmová s paní Slavíčkovou dávno zapomněly, že kdy něco PROLUXU podepsaly.

V červnu 2010 se jim pak podařilo prodat byt svépomocí. Po přepsání bytu na Katastru na nového majitele poslal PROLUX paní Slavíčkové rovnou splátkový kalendář na úhradu provize. Paní Slavíčková ovšem nic nepodepsala a nic nazpátek PROLUXU neposlala. Od té doby začal PROLUX kontaktovat sestru paní Tůmovou (vážně nemocnou a v plném invalidním důchodu). Rozhodčí řízení u Sdružení rozhodců a.s. v Brně pak proběhlo již pouze vůči paní Tůmové v její nepřítomnosti a 10. 11. 2011 obdržela paní Tůmová exekuční příkaz na částku 63 000,-Kč s příslušenstvím. V ten moment se věci chopila vzhledem k nemoci paní Tůmové paní Slavíčková a kontaktovala naše o.s. Stop trestuhodným obchodním praktikám-STOP

Jako předsedkyně sdružení jsem pro paní Tůmovou do dvou dnů vypracovala (bezplatně) Odvolání proti nařízení exekuce. Exekutor ovšem nedbaje toho, že bylo podáno Odvolání k Okresnímu soudu, započal s výkonem exekuce strháváním z dávek důchodu a paní Tůmová se tak ocitla pod hranicí životního minima. Napsala jsem tedy v únoru 2012 Okresnímu soudu v Kladně žádost o urychlení jednání. Soud pak této mé žádosti vyhověl a na den 27. 4. 2012 bylo nařízeno jednání. Na toto jednání jsem paní Tůmové doporučila zastoupení paní Mgr. Dagmar Peckovou. Jednání proběhlo hladce a exekuce byla zastavena z důvodu neplatnosti rozhodčí doložky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…