Bárta: Pravda se ukázala. Budu kandidovat na předsedu VV

20.12.2012 9:23

Hospodářské noviny zveřejnily rozhodnutí, které zásadně mění dubnový rozsudek soudce Jana Šotta, o tom že bych měl uplácet poslance Škárku a Kočí půjčkami.

Bárta: Pravda se ukázala. Budu kandidovat na předsedu VV
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Jsem rád, že dovolací soud nepovažuje mé jednání za žádný trestný čin a zároveň potvrzuje, že Škárka a Kočí ze mě zákeřně vylákaly půjčky, jenž obrátily v úplatek s cílem mé politické diskreditace. Škárka a Kočí jsou nicméně jen loutky v rukou velkostavební lobby a kmotrů, proti kterým jsem bojoval na ministerstvu dopravy. S díkem jsem přijal nominaci řady klubů VV kandidovat na předsedu VV. Mým programem je dál bojovat nejen s kmotry ale i stavební a potravinářskou lobby, které dusí ČR předraženými dálnicemi a potravinami. 

Podle Hospodářských novin odvolací soudkyně Löffelmannová ve svém rozsudku konstatovala, že příběh - jak ho vylíčil soudce Šott - nedává smysl. „Vztahy trojúhelníku Bárta-Škárka-Kočí byly už dlouho vyhrocené - poslanci svému šéfovi hrozili, že nebudou loajální. Jenže proč by je v takové situaci Bárta uplácel,“ tázala se v rozsudku.

Löffelmannová podle HN stejně nesouhlasí se - zajímavou a do značné míry převratnou - teorií svého kolegy Šotta, že i obyčejná půjčka může zapůsobit jako úplatek. Tedy že poslanci díky Bártovým penězům mohli přestat rebelovat. "S právními úvahami soudu I. stupně o charakteru vratné bezúročné půjčky jako úplatku by odvolací soud nesouhlasil," prohlásila Löffelmannová.

Skutečnost, že pětatřicetiletý soudce Šott vedl celé řízení velmi otevřeně: nechal v soudní síni puštění televizní kamery, ochotně poskytoval rozhovory, mu podle HN odvolací soudkyně vyčetla. Podle Löffelmannové šlo o mimořádně nevhodný "online proces", který je nadto v rozporu se zákonem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…