Bayerová (KSČM): Ještě k možnému zákazu komunistů

19.03.2012 7:40 | Zprávy

Nedávno jsem byla svojí komunistickou stranou vyslaná do pořadu „Tah dámou“ na téma zákazu KSČM. Do pořadu chtěla ČT 1 pouze ženu a žádná z poslankyň nebyla k dispozici, nebo tam prostě nechtěla jít. Nevěděla jsem nic víc, než, že to bude asi hodinu předtočený pořad, beseda s třemi ženami političkami, která nemá být nijak konfrontační, ale máme se vyjádřit k danému problému, tak, jak bude paní Voldánová klást otázky.

Bayerová (KSČM): Ještě k možnému zákazu komunistů
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Tentokrát se vám chci svěřit s jednou mojí vlastností, která mne přivádí vždy a znovu do problémů. Je to moje víra (možná v dnešní době až naivní), když nikomu neublížím, neublíží mi ani druhá strana. Stále jsem se zastávala médií a tvrdila jsem, že přece nemohou uveřejňovat nepravdu. Přitom jsem již mnohokrát narazila. Po příjemné debatě či krátkém rozhovoru s novináři či redaktory, jsem se druhý den dočetla, či v televizi viděla na vlastní oči sestřih, který bez autorizace média uveřejní a já se jen divím, co jsem řekla.

Ale pořád jsem nějak nepoučitelná, podlehnu přátelské atmosféře a pak se divím (nebo žasnu? – jak je to s tím laikem a odborníkem?)

Nedávno jsem byla svojí komunistickou stranou vyslaná do pořadu „Tah dámou“ na téma zákazu KSČM. Do pořadu chtěla ČT 1 pouze ženu a žádná z poslankyň nebyla k dispozici, nebo tam prostě nechtěla jít. Nevěděla jsem nic víc, než, že to bude asi hodinu předtočený pořad, beseda s třemi ženami političkami, která nemá být nijak konfrontační, ale máme se vyjádřit k danému problému, tak, jak bude paní Voldánová klást otázky. Nemohu si stěžovat, atmosféra byla opravdu diskusní, ale ne útočná. V půlhodinovém sestřihu (bez autorizace) jsem pak zírala, co „sestřihli“ a co tam nechali. Jistě chápete, že z kontextu vynechané věty a stačí i slova, častou posunou obsah jinam.

Minulé pondělí se mi stalo něco podobného. Opět jsem věřila v profesionalitu redaktora a moderátora besedy mezi panem Karlem Fialou a mnou ve velice příjemném prostředí „U Kaplana“.

Pan redaktor nám oběma dal dopředu otázky, na které jsme měli odpovídat, přišlo pár zájemců, jak příznivců pana Fialy tak mých, a také neutrální posluchači. Přes dvě hodiny jsme si při praskání opravdového ohně v kamnech a příjemné atmosféře bez nějakých invektiv povídali. Měla jsem z celé besedy dobrý pocit, protože jsme se s panem Karlem Fialou shodli na mnoha věcech, ale hlavně na tom, že nám záleží na životě ve Znojmě, které máme oba rádi.

Přes dvě hodiny povídání a názorů i hostů a pan redaktor si nepořídil audio záznam, zapisovat si rovněž nestačil. A tedy pouze na základě jeho paměti vznikl článek s velkým titulkem: „Bayerová by starostkou Znojma byla ráda. „ V závěru jsme odpovídali na otázku, koho bychom si představovali na postu prezidenta a starosty Znojma. Pan Fiala řekl dvě jména: Havel, Kacetl. Já jsem jmenovala Remka a řekla jsem, že současného starostu si dovedu představit i v dalším období. V článku však bylo napsáno, že jsem označila sebe. Pan redaktor sice doznal, že se choval neprofesionálně, měl pořídit záznam a hlavně měl dát článek k autorizaci oběma účastníkům. Nic z toho se nestalo. Takže z příjemného pocitu porozumění mám v sobě pouze hořkost a podezření, že vše je účelové.

Vážení čtenáři, posuďte sami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.