Bém: Pseudokauza s odposlechy je skandální. Z rozhovorů nevyplývá vůbec nic

21.03.2012 16:30

Prohlášení Pavla Béma ke kauze údajného úniku odposlechů BIS.

Bém: Pseudokauza s odposlechy je skandální. Z rozhovorů nevyplývá vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

21. 3. 2012 zveřejnila Mladá fronta Dnes přepis části údajných odposlechů pořízených Bezpečnostní informační službou v roce 2007. Tyto odposlechy se měly podle MFD dostat v roce 2009 do rukou soukromé bezpečnostní agentury ABL a následně do sdělovacích prostředků. MFD z nich následně činí dalekosáhlé závěry o údajném vlivu "pražského lobbisty" Romana Janouška na řízení hlavního města. -

     1. Článek samotný je neuvěřitelnou snůškou polopravd, lží a interpretačních vývodů postavených na několika úryvcích z přepisů údajných rozhovorů, které samy o sobě neříkají vůbec nic. Kategoricky obsah i interpretaci článku odmítám.

     2. Za naprosto skandální považuji fakt, že pokud by tyto rozhovory byly skutečně autentické (což v tuto chvíli nevíme, neboť může jít stejně tak dobře o falzum) a pořízené legálně orgánem k tomu pověřeným s následným únikem do soukromé bezpečnostní agentury a sdělovacích prostředků, jednalo by se o nevěřitelné a bezprecedentní selhání takového orgánu, poškození jeho dobrého jména, absenci fungování elementárních kontrolních nástrojů a porušení hned několika zákonů najednou. Obracím se proto jako poslanec Poslanecké sněmovny PČR na ředitele BIS, ministra vnitra, předsedu komise Poslanecké sněmovny PČR pro kontrolu zpravodajských služeb a předsedu vlády ČR s žádostí o prošetření tohoto případu a vyvození případných odpovědností.

     3. Pokud by se ukázalo, že se jedná o skutečné "legální odposlechy", pak jejich přepisem a zveřejněním došlo ke spáchání trestného činu. V tomto ohledu připravuji nezbytné právní kroky.

     4. Pokud by se ukázalo, že se jedná o nelegálně pořízené "odposlechy", šlo by o mnohem závažnější zásah do osobních práv a svobod a pochopitelně také o spáchání trestného činu. I zde připravuji nezbytné právní kroky.

     5. Ze svého pohledu považuji všechny okolnosti této "pseudokauzy" za naprosto skandální. Od možného úniku domnělých odposlechů, ať již legálních či nelegálních, až po jejich zveřejnění. Tento způsob nakládání s osobními informacemi je nejen v rozporu s mými vlastními právy, ale obecně s právem každého jednotlivého občana na ochranu jeho soukromí. Lze se přitom jen dohadovat, zda zveřejněním dnešního textu v MFD s titulkem "Tajné hovory Pavla B." nezačíná něčí "zpravodajská hra", jejímž pravým cílem není poukázat na domnělé nešvary v hlavním městě Praha, ale demontovat či reputačně poškodit i současnou vládní koalici a její představitele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Bém

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…