Bendl: Chceme, aby polští i čeští potravinoví inspektoři více spolupracovali

06.05.2013 13:30

Česká republika a Polsko začaly novou etapu spolupráce v oblasti kvality a bezpečnosti potravin.

Bendl: Chceme, aby polští i čeští potravinoví inspektoři více spolupracovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

 

Český ministr zemědělství Petr Bendl a polský ministr zemědělství a rozvoje venkova Stanisław Kalemba se dnes v Praze sešli k jednání o spolupráci při zajištění bezpečnosti a kvality potravin. Součástí jejich jednání bylo také zlepšení komunikace mezi polskými a českými dozorovými orgány. 
 
Český a polský ministr zemědělství se dnes v Praze dohodli na posílení spolupráce při kontrolách kvality a bezpečnosti potravin. Dozorové orgány obou zemí si budou navzájem poskytovat všechny informace nezbytné k tomu, aby se zabránilo uvádění zdravotně závadných i nekvalitních potravin na trh v Polsku i v České republice. „Stojíme o to, aby polští i čeští potravinoví inspektoři těsněji spolupracovali. Mohli bychom například pořádat stáže našich inspektorů v Polsku a polských zase v České republice. Měli by pak bezprostřední informace o tom, jak funguje systém dozorových organizací v obou našich zemích,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl. 
 
„S ministrem Petrem Bendlem jsme se shodli, že otevíráme novou etapu vzájemné spolupráce, abychom zvýšili i kvalitu našich potravin,“ uvedl polský ministr zemědělství Stanisław Kalemba.
 
Petr Bendl a Stanisław Kalemba spolu probrali i budoucí rozpočet Evropské unie a novou podobu Společné zemědělské politiky po roce 2014. Zástupci polského i českého ministerstva zemědělství také debatovali o tabákové směrnici, kterou chystá Evropská unie. Obě strany zastávají shodné pozice, protože mají obavy, že by nová pravidla příliš nezlepšila zdraví evropské populace a naopak by z Evropy vyhnala tabákový průmysl. 
Jan Žáčektiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …