Blažek (Republika): Rozhýbali jsme kauzu Bytasen, pocit beztrestnosti mocných se vytrácí

04.03.2014 11:16

Velmi mne potěšila zpráva z minulých dní, kdy média informovala o zahájení soudu s bývalými zastupiteli a radními městské části Brno-sever. Nechci navozovat dojem, že mám radost z obvinění konkrétních lidí a tím předjímat verdikt o jejich vině, či nevině. Radost mám z toho, že toto soudní jednání vůbec začalo, neboť jsem se na této maličkosti, též podílel.

Blažek (Republika): Rozhýbali jsme kauzu Bytasen, pocit beztrestnosti mocných se vytrácí
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Jan Blažek

Vzhledem k tomu, že jsem znám jako poměrně aktivní člověk, zajímající se o veřejné dění, byl jsem před více než rokem požádán občany, zda bych mohl pomoci se sjednáním nápravy v tzv.kauze Bytasen. Policie tuto kauzu  několik let vyšetřovala s podezřením, zda v této záležitosti byl, či nebyl spáchán nějaký trestní čin. Nebyl jsem první, na koho se tito spoluobčané obrátili, ale jejich prosby o pomoc vždy tak nějak vyšuměly do ztracena. A protože lidé v mém okolí, tehdy neangažovaní občané, dnes však členové strany REPUBLIKA, chtěli též pomoci sjednat nápravu.

Stal se malý zázrak, nepříliš častý v našich končinách a společným úsilím jsme v rámci zákonných možností dokázali rozpohybovat stojaté vody tohoto případu. To byl také patrně záměr některých zúčastněných, kteří usilovali o to, aby případ vyšuměl. Naštěstí se to nestalo a dnes mohu říci ano, kus poctivé práce máme za sebou. My, členové REPUBLIKY jsme spolu s občany, kteří neschovávají hlavu do písku, schopni nepravosti napravovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Blažek - profil

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

6:23 SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

Poslanci se sešli na mimořádné schůzi, jejímž cílem ze strany opozice je znemožnit našim krajanům vo…