Blažek (VV): Svědomí národa

15.12.2012 16:22

Současná probíhající akce Jihočeských studentů, kteří se ostře vymezují vůči zástupkyni KSČM, jenž má zastupovat resort školství na krajské správě se dá skutečně krátce pojmenovat jako svědomí národa. Svědomí, jenž nezůstalo sedět za pecí.

Blažek (VV): Svědomí národa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň KSČM

Současná probíhající akce Jihočeských studentů, kteří se ostře vymezují vůči zástupkyni KSČM, jenž má zastupovat resort školství na krajské správě se dá skutečně krátce pojmenovat jako svědomí národa. Svědomí, jenž nezůstalo sedět za pecí, tak jak to předvedli voliči v posledních krajských volbách.

Můžeme namítnout, že jsou mladí, komunismus nezažili, že jsou zmanipulovaní a podobně. Ale je tomu skutečně tak? Stejné věty slýchali i studenti v roce 89, kdy se jako první v tomto státě sjednotili a hlasitě projevili svůj názor. Názor, který se mnohým líbil a jiným nikoliv. Ale přitom docílili velkých změn. Bohužel jednu změnu nezvládli. Myšlení a postoje většiny. Většiny, jenž byla zvyklá dlouhou dobu být někým vedena, usměrňována a vychovávána. Zjednodušeně řečeno, nepovedlo se většinu národa změnit v tom, že jsme každý zodpovědný za sebe, ale i za to, co se kolem nás děje. Že náš život nekončí zavřenými domovními dveřmi a že pokud se nebudeme aktivně zajímat a zapojovat do dění kolem sebe, tak ve výsledku na to doplatíme nejvíc my sami. A přesně toto se dnes děje v naší společnosti. Naše všeobecná lenost a náš nezájem o věci veřejné nás dovedly až do dnešní situace. A nyní je jen na nás, zda si vezmeme z našich chyb ponaučení, či nikoliv.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Blažek - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…