Blažek (VV): Trefa do černého aneb jak pozlobit vlivné

05.12.2012 13:56

Véčka pořádají 8. prosince nákupní zájezdy do okolních států s cílem lidem ukázat, že u nás je draho.

Blažek (VV): Trefa do černého aneb jak pozlobit vlivné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

Véčka pořádají 8.prosince nákupní zájezdy do okolních států s cílem lidem ukázat, že u nás je draho. Mnoho našich spoluobčanů už to beztak zjistilo. Vypovídá o tom nejedna reportáž, kterou naše televize připravují nejčastěji před velkými svátky, jako jsou Dušičky, Vánoce nebo Velikonoce. Do obvyklého koloritu ovšem letos zasáhla změna v podobě aktivity parlamentní strany, která se snaží zkušeností „na vlastní peněženku“ zprostředkovat lidem osobní poznání o absurdnosti vládní ekonomické politiky. Jejím výsledkem je, že pro občany je výhodnější nakupovat v zahraničí, kde nakoupí zboží levněji a v lepší kvalitě, než doma.

Reakce, které na oznámení o této aktivitě následovaly, jsou výmluvné. Prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka se v tisku nechal slyšet, že se nákupy v zahraničí nevyplatí. Tato informace se dá chápat různě: a) buď si redaktoři televizních zpráv o nákupech našich lidí za hranicemi vymýšlejí a vytvářejí neexistující realitu, nebo za b) spoluobčané, kteří jezdí do sousedních zemí za nákupy, neumějí počítat, a nebo za c) pan prezident Juračka neví nic o cenách, za které je zboží na domácích pultech k mání. Pokud c) je správně, pak to vypovídá o tom, že je pan prezident obchodního a cestovního svazu ekonomicky natolik dobře saturován, že nemusí řešit běžné starosti většiny tohoto národa. Přesto (nebo právě proto) by se ale nemusel uchylovat k tomu, aby zesměšňoval skutek, který má zájemcům z této většiny pomoci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Blažek - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.