Bobošíková: Pane premiére, nedejte na eurohujery a zrádce z TOP 09

10.01.2012 5:27

Vystoupení předsedkyně SBB Jany Bobošíkové před Úřadem vlády ČR dne 4. 1. 2012 na demonstraci proti sanaci eurozony

Bobošíková: Pane premiére, nedejte na eurohujery a zrádce z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková

Vážený pane premiére, dámy a pánové

Suverenita je politická strana, jejímž cílem je chránit a prosazovat zájmy České republiky a jejích občanů. Proto jsme uvítali, že předseda vlády Petr Nečas nepodlehl demagogii a nátlaku dua Merkozy a nekývl na nápad poslat 90 miliard korun devizových rezerv na podporu krachujícího eura. A proto jsme tady, abychom předsedu vlády v tomto ohledu podpořili.

Pane premiére Petře Nečasi,

vážíme si toho, že nasloucháte názorům hlavy státu, České centrální banky a odborníků, kteří před eurem dlouhodobě varovali. A chceme věřit, že uslyšíte i hlas občanů naší země, kteří ve většině nechtějí ani platit za dluhy eurozony, ani za ně ručit. Chceme věřit, že budete mít především na paměti zájmy českých občanů a váš postoj zůstane pevný. S naší podporou můžete počítat.

Vážený pane předsedo vlády,

nedejte na ty, kteří hlasitě křičí, aby umlčeli hlas nás ostatních.  Nedejte na eurohujery a zrádce z TOP 09, nedejte na eurosocialisty z ČSSD, nedejte na povýšené zbabělce z řad intelektuálů a nebojte se ani politicky korektních médií.

Vím, že je to těžké, ale hlavu vzhůru! Uvědomte si, prosím, že v Bruselu zastupujete zájmy občanů země, jejíž ekonomika je přes všechny problémy stále mezi prvními deseti nejlepšími v Evropské Unii. Zastupujete zemi, jejíž zesnulý prezident Václav Havel je celosvětovým symbolem boje proti totalitě a za demokracii. Buďte hrdý na to, že reprezentujete zemi, která se v minulém století dokázala vymanit z Rakouska-Uherska, která přežila Mnichovskou zradu, zemi, která obstála v hrůzách nacismu a zemi která před sedmdesáti lety dokázala atentátem na Hendricha vrátit demokratickému světu víru ve vítězství spojenců.

Reprezentujete v Bruselu zemi, kde se lidé postavili proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy. Reprezentujete zemi, která 40 let žila v područí Sovětského svazu, a která se nekrvavou cestou dokázala s totalitním režimem vypořádat.

Nevěřím, že premiér země s takovou historií neumí říci jasné ne těm, kteří nás v minulosti často zradili.

Pane premiére,

máte šanci říci tváří v tvář všem ostatním 26 hlavám státu Evropské Unie, že  eurózona v současné podobě je mrtvá. Máte šanci říci řeckému premiérovi, ať zanechá vydírání ostatních zemí a eurozonu okamžitě opustí i se všemi svými dluhy. Máte šanci říci, že se Česká republika nechce podílet na sanaci projektu eura, který v konečném důsledku bere lidem jejich hrdost, oslabuje jejich síly, ochromuje iniciativu a žene je do dlouhodobé beznaděje a chudoby.

Pokud Vám chybějí argumenty, tady jsou. Řekněte, že nebudeme sanovat řecké penze, které čtyřikrát přesahují penze české. Řekněte, že nebudeme ručit za luxusní sociální dávky v zemích na západ od nás, které se vyplácejí v násobcích dávek českých. Víte vůbec, že nezaměstnaní rodiče se dvěma dětmi v Německu dostanou na sociálních dávkách 1700 eur, tedy 45 tisíc korun měsíčně?!  Řekněte kancléřce Merkelové a prezidentu Sarkozymu, ať si udělají nejprve pořádek doma a ať přestanou žádat záruky za své mocenské sny po ostatních. A nebojte se, že budete sám. Podívejte se na Slovensko, Finsko nebo Velkou Británii. A hlavně – opřete se o občany vlastní země, kteří Vám důvěřují.

Pane premiére Petře Nečasi,

vzmužte se, bouchněte do stolu a řekněte od plic ostatním 26 hlavám států to, co stejně všichni vědí. Řekněte, že současná eurozona prostě zkrachovala. Vyvažte naší zemi z povinnosti přijmout euro a odmítněte ručit za dluhy, které jsme nezpůsobili. Nebudou Vám tleskat evropské elity, čeští eurohujeři, úředníci z komise, ani většina médií. Získáte si tak ale úctu a respekt občanů, na které se v EU tak rádo zapomíná a posílíte prestiž své země.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice