Bohuslav Jedinák (Republika): Babišovy mocenské mimikry

20.01.2014 14:05

Při sledování mediálních výstupů Andreje Babiše jsem si vzpomněl na pořad paní Jílkové “Máte slovo” na téma zrušení zelené nafty, který Česká televize odvysílala vloni 15. května. Pan Babiš každému skákal do řeči, křičel, nerespektoval moderátorku ani většinu diskutujících.

Bohuslav Jedinák (Republika): Babišovy mocenské mimikry
Foto: Republika
Popisek: Bohuslav Jedinák

Obviňoval je ze lži, spojenectví s ODS a na závěr nepřímo doporučoval divákům, ať volí jeho hnutí. Jediný, s kým se shodl, byl prezident Agrární komory Veleba. Nechci hodnotit obsah "diskuse", ale to jak se Babiš choval. Bylo zřejmé, že toto je skutečný Babiš, budoucí ministr financí. 

Babišovy mediální výstupy jsem sledoval i v době, kdy už bylo jasné že budou předčasné volby. Bylo patrné, jak obrovskou změnou jeho vystupování a chování prošlo. Je pravděpodobné, že absolvoval intenzivní mediatrénink a poslouchá své PR poradce. Nezdá se mi, že by se mohl člověk za tak krátkou dobu změnit a je otázkou času, kdy opět vyplave na povrch jeho pravé JÁ. Že by další z dlouhé řady těch, kteří s námi hrají pouhé divadlo?

Andrej Babiš často srovnává stát a firmou. Jenomže stát nemůže fungovat jako firma. Stát, na rozdíl od firmy, má být postaven na rovnosti v právech i povinnostech. Toho se nám bohužel nedostává. To je to, co potřebuje náš stát – měřit všem stejně v právech, ale i v povinnostech. Česká republika potřebuje férový přístup, zodpovědně hospodařící vládu a vymahatelnost práva. Je toto pan Babiš schopen zajistit? Změna jeho mediálního obrazu je vskutku obdivuhodná a kdo chce ať věří, že prošel skutečnou proměnou. Já tomu nevěřím.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohuslav Jedinák

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …