Chalánková (TOP 09): Výstavba úřadu práce v Jeseníku

02.07.2013 17:13

Jitka Chalánková řešila záměr výstavby úřadu práce v Jeseníku přímo v regionu.

Chalánková (TOP 09): Výstavba úřadu práce v Jeseníku
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková

Problematika výstavby nové budovy nebo ponechání stávajícícho stavu v souvislosti s úřadem práce zavedla poslankyni Jitku Chalánkovou v doprovodu emeritního senátora Adolfa Jílka v červnu do Jeseníku, kde se setkala s předsedou okresní hospodářské komory Bořivojem Minářem, starostkou města Marií Fomiczewovou a místostarostou Liborem Halasem.
 
Podnět pro setkání dala paní poslankyně Chalánková po tom, co obdržela stanovisko Okresní hospodářské komory Jeseník (OHK Jeseník) k záměru Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) postavit nové sídlo ÚP a OSSZ v Jeseníku. OHK Jeseník vyjádřila nesouhlas s realizací výše uvedeného záměru, a to hned z několika důvodů. „Snahu o výstavbu nového sídla považuje OHK Jeseník za zbytečné a bezprecedentní plýtvání veřejnými prostředky,“ píše v závěru dopisu Ing. Bořivoj Minář.
 
V současnosti úřad práce využívá prostory na ulici Karla Čapka patřící městu spolu s okresní správou sociálního zabezpečení. Jitka Chalánková si pozorně vyslechla názory hospodářské komory i nejvyšších představitelů města. Během debaty se objevilo několik variant možného řešení, nakonec se všichni zúčastnění dohodli na dalším konkrétním postupu, jak tento „gordický uzel“ rozetnout. 
 
Poslankyně Jitka Chalánková po tomto jednání požádala ministryni práce a sociálních věcí Ludmilu Müllerovou o zastavení záměru výstavby nové budovy Úřadu práce.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.