Chaloupka (Republika): Bubák EU! Angela varuje, ale Češi se krčí v koutě

18.02.2014 12:40

Švýcaři, Holanďané, Francouzi, Němci a další sousedi řeší problém s nepřizpůsobivými imigranty. A Česko? Národe, máš si k čemu gratulovat? Země kolem nás už nečinně nepřihlížejí přistěhovalcům a sílícím tlakům islamizace Evropy. To je dobrá zpráva. My, Češi, bychom se k nim měli přidat co nejdřív, než k nám všichni ti potížisti nalezou od sousedů. Realita je ale jiná. Krčíme se v koutě, kdy na nás EU zase udělá: „Bu, bu, bu!“

Chaloupka (Republika): Bubák EU! Angela varuje, ale Češi se krčí v koutě
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

EU nás považuje za nejxenofobnější zemi v Evropě. To je ale naprostý nesmysl. Ty problémy s přistěhovalci mají i sousední země. Ale nikdo na ně neukazuje prstem. Jakto?! Já si myslím, že to je z toho důvodu, že na nás speciálně Francie ukazuje proto, aby skryla vlastní problémy a mohla si tyto problémy řešit ve stínu těch našich „gigantických“ problémů.

Po vzoru Velké Británie či Austrálie můžeme zavést vůči cizincům z rizikových zemí kauci. Ta by našemu státu propadla, pokud by cizinec zůstal v zemi déle, než povoluje udělené vízum. A když Kanada neměla problém na Česko uvalit vízovou povinnost, tak proč my neuvalíme vízovou povinnost na všechny země, které nás přistěhovalci zásobují nejvíce? Národe, kdy začneš přemýšlet sebevědomě?

Protiislamizační strana má v Holandsku výsadní postavení. Je největší stranou. Švýcaři si zase před týdnem v obecném referendu odsouhlasili imigrační kvóty pro přistěhovalce. Němci si taky hájí svůj stát. Bavorský premiér Seehofer varuje před emigrací ze zemí chudoby a žádá přísnější pravidla. Na své straně má velkou část populace. Podporu má i v kancléřce Angele Merkelové. Ta pokusy o německý multikulturalismus kritizuje. Němci na něj doplácejí přílivem Turků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …