Chaloupka (Republika): Nechci legalizaci zločinné StB. A co vy, pane Babiši?

24.01.2014 13:27

„Byl v StB. No a co? Vždyť už je to dávno!“ To je schopen někdo říct o Babišovi. Tohle může vyslovit jedině pomatený klaun, který se nepoučil z minulosti. A kdo se nepoučil z minulosti, je odsouzen ji opakovat. Když někdo spáchá vraždu a dopustí se nespravedlnosti na druhém, znamená to, že po desítkách let je to jiný a lepší člověk bez viny?

Chaloupka (Republika): Nechci legalizaci zločinné StB. A co vy, pane Babiši?
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Už jsem to zaslechl od různých lidí i v diskuzích pod články. Udivuje mě, že je tolik popletů, kteří si za tím dokonce stojí. Říkají, že už je to dávno a že byla jiná doba. Národe, můžeme si gratulovat! Zapomínáme na historii, naše hodnoty se zplošťují a kdo nás dřív držel pod krkem, dneska nám bude vládnout.

Kvůli panu Babišovi, budoucímu ministru financí, se dnes přijímá zákon, který má legalizovat jeho příslušnost ke Státní bezpečnosti. To je jako kdyby vláda stála za člověkem obviněném z vraždy, ale jelikož by bez něj vláda vzniknout nemohla, byl by omilostněn a zbaven viny jen proto, aby mohla vláda s ním vzniknout! Nejsem příznivcem pana exministra financí Kalouska, ale v tomto s jeho argumenty souhlasím.

Dneska ustoupíme požadavku na lustrační osvědčení Babišovi a zítra?! Zítra si řekneme, že tábory nucené práce vlastně neexistovaly a že komunisti za poslouchání cizího rozhlasu, stýkání se s cizinou nebo za vlastnictví majetku nikoho do těchto táborů neposílali?! Přestože víme, že to tak bylo. Můžeme se plácat po ramenou a bušit se v prsa. Máme být na co hrdí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.