Chaloupka (Republika): Po Husákovi máme další velkou osobnost z Východu

09.01.2014 11:59

Tak se kluci a holky dohodli, podepsali koaliční smlouvu a v plné parádě jsou připraveni obsadit ministerstva a všechny nás uvrhnout do totálního blahobytu. Ať se nám to líbí, nebo ne. ANO, bude (jim) líp, Prosadíme dobře fungující stát (pro nás) a Olízneme výfuk (komukoliv), jen ať můžeme do vlády dořešit dar církvím. Pěkna parta, zaručující, že nám bude tak dobře, až se z toho oprudíme.

Chaloupka (Republika): Po Husákovi máme další velkou osobnost z Východu
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Na vydávání majetku církvím bude dohlížet ten nejobjektivnější z objektivních, kněz Herman, blízký Hnutí fokoláre; na poctivé hospodaření ve zdravotnictví bude dbát pan Němeček, který se bezesporu vyzná ve výhodných nákupech zdravotnického zařízení. Dopravu bude řídit majitel dopravní firmy pan Prachař a vůbec to neznamená potenciální střet zájmů. Práci a socialní věci zcela nesporně pozvedne pan Krčál, který se tak nějak náhodou těsně před "revolucí" stal členem KSČ. Na Ministerstvo obrany zaručeně zodpovědně dohlédne pan Stropnický; tedy ne že by to byl nějaký super odborník na vyzbrojování, obranu a válečnou strategii - na paní Parkanovou v tomto oboru nikdo nemá - ale pan Stropnický je jedním z mnoha, který je bez poznámek a odporu schopný a ochotný dodržovat předlozený scénář, napsaný někým jiným. Ministerstvo vnitra odborně povede rychlostudent plzeňských práv pan Chovanec.

Anketa

Která partaj od voleb nejvíce zklamala své voliče?

83%
3%
1%
2%
4%
4%
hlasovalo: 9207 lidí

Skvostem vlády bude definitivně vládce Ministerstva financí. Po Husákovi další významná osoba z východu, která zásadním způsobem bude ovlivňovat naše životy (i když on ten Husák nic moc nerozhodoval; stejně jako pan Stropnický, i Husák jel podle scénáře, který napsal někdo jiný, v jeho případě například Brežněv). Takže finance nám bude obhospodařovat soudruh Babiš - podnikatel v oboru čerpání dotací, výroby uzenin a rohlíku a znehodnocování nafty a zemědělské půdy řepkou; člověk, kvůli kterému se patrně bude muset změnit léta platný zákon, protože kvůli udajné spolupráci s StB nebude možné pro soudruha Babiše nějak "vyrobit" lustrační osvědčení.

Nad všemi těmito figurami bude držet dohled odborník nejpovolanější - vážení občané, přichází pan Sobotka, premiér vlády České republiky! Takový Brouk Pytlík české politiky – nikde nebyl, nic nezažil, ale všechno ví, všechno zná. Hned po škole, ještě s mokrým vysvědčením, přistál, patrně na vypůjčeném bicyklu, ve Sněmovně. Žádná praxe, žádné zkušenosti, jenom neuvěřitelná schopnost přednášet něco, co vypadá jak výňatky z Poučeni z krizového vývoje. Umění oslovit prázdnými, dokola opakovanými větami jednoduchého posluchače. Uměni z poslaneckých náhrad (?!) ušetřit pět nebo sedm milionu na byt. Bez praxe, bez zkušeností v zaměstnání či podnikání. Životní teoretik Bohuslav Sobotka premiérem České republiky.

Co k tomu ještě dodat? Smál bych se tomu, kdyby nešlo o vážnou věc. Tito lidé, tato vláda, bude v následujících letech řídit naše hospodářství, naši zemi. Je tu sice šance, že se tato nesourodá smečka poctivců rozhádá a rozpadne dřív, než ji skončí mandát, ale také je možné, že potlačí svou hamižnost a dohodnou se na nějaké spolupráci. Pro dosažení svých cílů udělají všechno. V každém případě se máme na co těšit. Napadá mně jedno: Dobře nám tak!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.