Chaloupka (Republika): Sběrač kovů jako hráč automatů! Pomohl by zákon a sčítání trestů

12.02.2014 10:57

Mezi člověkem, který postaví své živobytí na výhrách z automatu nebo na penězích z prodaného kovu, není rozdíl. Ale hazard už se alespoň řeší, zatímco sběrači kovů ne. Takže běžně jdete po ulici a jen tak tak na poslední chvíli vidíte, že chybí poklop od kanálu. Málem jste v něm. To už není jen finanční škoda pro obec. To už je i ohrožení na zdraví občanů.

Chaloupka (Republika): Sběrač kovů jako hráč automatů! Pomohl by zákon a sčítání trestů
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

Myslím si, že stejně jako se začala věnovat pozornost hazardu a hernám, kde nepřizpůsobiví prohrávají lehce získané dávky, měla by se pozornost upřít na výkup barevných kovů a jejich sběrače. Pomoct by mohl zákon postihující výkup barevných kovů. Ten by také určil tresty za utrpěnou škodu, čili už nejen za nominální hodnotu ukradeného kovu. Tady už začíná jít o ochranu veřejného zdraví. Takže naši zákonodárci by to neměli brát na lehkou váhu. Sběračů kovů bude přibývat s tím, jak se bude zvyšovat nezaměstnanost a zoufalství lidí z nečinnosti státu.

Policejní zprávy ukazují, že když se sběrny víc a častěji hlídají, výkup ukradených kovů klesá. Zákony a sankce mají odrážet rostoucí nešvary ve společnosti. Mezi ně kradení kovů a jejich prodej sběrnám určitě patří. V tomhle směru bych byl i pro sčítání trestů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…