Crha (ODS): Vysvědčení hejtmanu Haškovi. Z chování neklasifikován

29.08.2012 8:18

Jihomoravští občanští demokraté dnes symbolicky vystavili vysvědčení dosavadnímu hejtmanovi za jeho čtyřleté působení v kraji.

Crha (ODS): Vysvědčení hejtmanu Haškovi. Z chování neklasifikován
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Hodnocen byl celkem ze šesti předmětů, přičemž obdržel dvě výborné, tři nedostatečné a z jednoho předmětu nebyl vůbec klasifikován. Pětku dostal mimo jiné z dopravy, protože dlouhodobě hází klacky pod nohy soukromým dopravcům. Celé vedení ČSSD dnes přicestovalo na zahájení kampaně do Brna vlakem, k jejich škodě ale nevyužili služeb soukromého dopravce, aby se přesvědčili, že konkurence na železnici funguje a má pro cestující pozitivní přínos.  

„Chceme tímto způsobem připomenout chování pana Haška v roli hejtmana. Pokud bychom měli hodnotit všechny jeho předvolební sliby, neprošla by příloha emailem, proto jsme vybrali jen šest stěžejních předmětů,“ vysvětlil kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha, a dále dodal: „Na jeho celkovém prospěchu se odrazil především fakt, že kvůli velkému množství funkcí se práci pro kraj takřka nevěnoval. Proto nebyl například z chování vůbec klasifikován.“ Pro informaci uvádíme, že Michal Hašek je zároveň hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a místopředsedou ČSSD. V minulých krajských volbách přitom sliboval, že se chce věnovat pouze práci hejtmana. Za dva roky ale slib porušil a stal se poslancem, kde je podle posledních statistik nejméně hlasujícím zákonodárcem ze všech členů sněmovny.

 
Hejtman Hašek je na výbornou hodnocen z péče o úředníka a občanské výchovy.  Úředníci si chválí, že jej v úřadu neviděli, jak je rok dlouhý, a tak mají klid na práci. V občanské výchově pak jde dosluhujícímu hejtmanovi ke cti, že ostatním lidem ukázal, že získat vysokoškolský titul není nic složitého a jde to zvládnout v rekordním čase. 
 
Jeho obrovský dluh v hospodaření kraje a zrušení více než pětiset nemocničních lůžek naopak způsobilo, že z finanční gramotnosti a zdravovědy obdržel nedostatečnou. Pětku schytal rovněž z dopravy, kde prodělal minimálně sto milionů korun z peněz daňových poplatníků, když odmítl vpustit konkurenci na železnici. 
 
Vysvědčení hejtmana Haška a fotografii billboardu kandidáta ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiřího Crhy z nádraží v Jihomoravském kraji najdete v příloze.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.